Hirdetés

Be Quiet! Dark Rock 2 CPU-hűtő – a sötét erő újra aktivizálódott

A német székhelyű Be Quiet! már egy jó néhány éve jelen van a számítógép tápegységek piacán, azonban saját fejlesztésű processzorhűtővel csak 2010-ben merészkedtek előrukkolni. A Dark Rock sorozat elég jó fogadtatásban részesült, ezért nem meglepő, hogy a gyártó tovább kívánja vinni a szériát, a mai napon bejelentették a Dark Rock 2 sorozat érkezését.


[+]

Az előd modellekhez képest a Dark Rock 2 család is két tagból áll: egy szimpla (Dark Rock 2) és egy dupla tornyos (Dark Rock Pro 2) felépítésűből. A specifikációt átböngészve azonban szomorúan konstatálni kell, hogy lényegében csak a leszorító kompatibilitása fejlődött, valamint egy új ventilátort akasztottak a lamellákra, minden más szempontból megegyeznek az alapmodellekkel. Az egyetlen toronyból álló Dark Rock 2 120 mm-es légkavaróját egy 135 mm-es SilentWings-re cserélték, így nagyobb légszállítás és teljesítmény, vagy igény esetén halkabb működés érhető el a régi variációval (Dark Rock Advanced C1) szemben. Számszerűsítve a nagyobb ventilátor a 120 mm-es egység 50,5 cfm-es légszállításához képest maximális fordulatszámon (1300 rpm) 96,8 cfm-re képes.


[+]

A 44 alumínium lamellán 6 darab 6 mm átmérőjű hővezető cső teríti szét a processzor által termelt hőt. Mind a hőcsövek, mind pedig a réz talapzat sötét színű, nikkelezett borítást kapott, a hűtő tetejére pedig egy vaskos, szálcsiszolt, feketére fényezett alumínium lemez került; az összképre továbbra sem lehet panasz. A gyártó állítása szerint maximum 21,2 dB(A) zajszint mellett akár 180 wattnyi hővel is megbirkózik a Dark Rock 2.


[+]

Ehhez képest a Dark Rock Pro 2 dupla tornyos kialakításával rátesz még egy lapáttal a fentebb látottakra. Itt már 7 darab 6 mm-es hőcső köti össze a szintén 44 (x2) alumínium hőleadó lamellát. Itt a fejlődés abban érhető tetten, hogy a középső 120 mm-es ventilátort cserélték le a 135 mm-es SilentWings-re, az elülső maradt a régi. Az 1,25 kilogrammos Dark Rock Pro 2 maximum 220 wattos TDP-vel rendelkező központi egységek hűtésére alkalmas.


[+]

Mint már említettük, a leszorító rendszer kompatibilitása is változott, egészen pontosan most már támogatják az Intel LGA2011-es foglalatot is. Így a teljes lista így fest: Intel LGA775, LGA1155, LGA1156,LGA1366, LGA2011 és AMD FM1, AM2(+), AM3(+), 754, 939, 940. A régi-új processzorhűtők szállítása már meg is kezdődött, a Dark Rock 2 és Dark Rock Pro 2 vételára rendre 55 és 73 euró.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés