Hirdetés

Barton - egy csipetnyi Hammer

Az Inquirer szerint a Barton magos Athlonok nem csupán a nagyobb L2 cache terén fognak eltérni a nemrég bevezetett Thoroughbred magos típusoktól. Mint ismeretes, az AMD a Bartont az utolsó Socket A-s processzorként kezeli, amely életképes alternatívát nyújt a Pentium IV procikkal szemben addig, amíg meg nem jelenik a Hammer.

A kétes információk szerint a Barton részesül már a Hammer előnyeiből is, tehát olyan optimalizálásokon megy keresztül, melyekkel eredetileg csak a Clawhammerben találkoztunk volna. A napokban derült ki az, hogy a Barton magos Athlonok sokkal magasabb számozást kapnak, mint az azonos frekvenciával és 256 KByte-os L2 gyorsítótárral rendelkező Thoroughbred processzorok. Talán túlságosan is nagyokat.

Ez indíthatta meg tehát a spekulációkat. Ha valóban igaz a hír, akkor a Barton egyenrangú ellenfele lehet a harmadik-negyedik negyedévben megjelenő, magasabb órajelű Pentium IV processzoroknak. De mint mondtam, csupán pletykáról van szó, amelyet hivatalosan még nem is kommentáltak.

Azóta történt

Előzmények

  • AMD Barton, avagy Athlon XP 512K

    Némileg átrendezte az útitervét az AMD -- természetesen kényszerből. Az eredmény ennek ellenére nem feltétlen rossz...

Hirdetés