Hirdetés

A Barnes & Noble stratégiát vált a tabletpiacon

A Barnes & Noble az elmúlt év őszén mutatta be aktuális, Nook családba tartozó tabletjeit, melyekre nemrég a Google Play elérhetőségét is bejelentették. Utóbbinak a jelenlegi felhasználók és a potenciális vásárlók is örülnek, hiszen ez növeli az amúgy nem drága termékek értékét. Nincs azonban minden rendben a cég körül, így friss közleményükben tudatták a világgal, hogy a csökkenő bevételek miatt nem terveznek több saját tabletet.

A vállalat azonban nem kíván teljesen kivonulni erről a piacról, csupán egy új üzleti modellben gondolkodnak. A saját gépek tervezése helyett a Barnes & Noble inkább partneri viszonyt építene ki, valamely tabletgyártóval, így pedig csökkenne a gyártással kapcsolatos kockázat, miközben a tabletekhez fűződő tartalomszolgáltatás megmaradna. Tulajdonképpen utóbbi az egyetlen érték a cég számára, hiszen eddig sem a hardver értékesítéséből profitáltak, hanem pont a felkínált tartalom hozta a pénzt. Ez a modell egy kijelölt gyártópartner mellett is megtartható.

A Nook HD és HD+ jelzésű tabletek forgalmazása továbbra is biztosított, és a cég külön kiemeli, hogy a döntésük abszolút nem befolyásolja majd a terméktámogatást, így a masinákra folyamatosan érkeznek majd a különböző frissítések. A Barnes & Noble azt is elmondta, hogy a e-könyvolvasókat a tabletekkel kapcsolatos üzleti modell megváltozása nem érinti, így ezeket a termékeket továbbra is teljesen házon belül tartja a cég.

Előzmények

Hirdetés