Hirdetés

Plazmatévével újít a Bang & Olufsen

Nem sok tradicionális európai tévégyártó maradt talpon a gazdasági válság után. A Philips tévészekcióját eladták egy hong-kongi cégnek, a Grundig török kézbe került, a Loewe-t épp mostanában mentette meg (=kebelezte be) a Hisense, de a jelek szerint a dán Bang & Olufsen stabilan tartja magát. E cég például bejelentette, hogy piacra dobja legújabb, prémium kategóriás televízióját a BeoVision 12-65 személyében.

Bang & Olufsen BeoVision 12-65
Bang & Olufsen BeoVision 12-65 [+]

A termék plazma technológiára épül, ami a mai világban, mikor még az eljárás legnagyobb támogatója, a Panasonic is az LCD modellek felé fordul, mindenképp figyelemreméltó. Mivel a vállalat korábbi készülékeibe mostanában Samsung panelt szereltek, így valószínűleg ennél a tévénél is a dél-korai konszern a beszállító. A Full HD felbontást kínáló televízió megkapta a dán vállalat saját fejlesztésű képjavító megoldásait tartalmazó csomagját, aminek köszönhetően állításuk szerint a kép minősége olyan, mint egy álom. Támogatja a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amelyhez magától értetődően az aktív shutteres eljárást használja. A 65 hüvelyk képátlójú, alumínium készülékházzal megtámogatott termék állványa a szokásoknak megfelelően motorikusan mozgatható, azaz nem kell magát az embernek megaláznia azzal, hogy odamenjen és a kezével forgassa a kívánt pozícióba.

Bang & Olufsen BeoVision 12-65
Bang & Olufsen BeoVision 12-65 [+]

A legolcsóbb kiszerelésben, 14 000 euróba kerülő, DLNA kompatibilis modell mellé a vásárló megkapja a BeoSystem 4 névre hallgató dobozt is, amely egy komplex multimédiás központ. Ez elméletben képes együttműködni a lakásban található többi szórakoztatóelektronikai eszközzel, tehát például egy házimozi rendszerrel, NAS-sal, tablettel, asztali médialejátszóval vagy projektorral, tehát rajta keresztül megoszthatóak a különféle tartalmak. Többek között 5 darab HDMI és 6 darab RJ45 Power Link port is helyet kapott rajta (utóbbi a Beolab hangfalaknak fenntartva), és persze a S/PDIF digitális audiocsatlakozó sem hiányzik róla.

Bang & Olufsen BeoSystem 4
Bang & Olufsen BeoSystem 4 [+]

Ebben kaptak helyet a digitális tv tunerek, illetve a vállalat saját  saját Smart TV rendszere, amely kaput nyit a különféle internetes alkalmazásokra, és természetesen a böngésző, illetve a médialejátszó is fellelhető benne. Emellett különféle hang- és képjavító, módosító technológiákkal is ellátták. Többek között az exkluzív Truelmage technológiával, amely akár tucatnyi audiocsatorna kezelésére is képes, azaz az összes térhatású hangszabvány kezelését biztosítja. Kilenc előre programozott hangbeállítást is kínál, amelyek a már bevált módon nevükben (Film, Dráma, Sport, Zene, Játék stb.) is jelzik, hogy milyen jellegű tartalomhoz szánja ezeket a gyártó. Emellett megtalálható a kínálatban egy Auto profil is, ami az aktuális műsor típusához választja ki a megfelelő beállításokat.

Előzmények

Hirdetés