Hirdetés

Újabb luxustévével rukkolt elő a Bang & Olufsen

A Bang & Olufsen régóta jelen van a prémium kategóriás tévéivel, így nagy meglepetést okozott volna, ha karácsony előtt nem állnak elő a Beovision széria legfrissebb darabjával. Az új készülék követi a hagyományokat, így tehát LCD technológiára épül, és a 3D tartalmak megjelenítéséhez az aktív shutteres eljárást használja. Három méretben érhető majd el: negyven hüvelykesért 6000 eurót, a 46-osért 7595 eurót, az 55 colosét pedig közel tízezret kérnek majd el.

Bang & Olufsen Beovision 11
Bang & Olufsen Beovision 11

Ebből is látszik, hogy nem tömegterméknek szánják őket, és az is, hogy ez esetben teljesen felesleges ár/érték arányról beszélni. A kommersz gyártók hasonló méretű top tévéi fele-harmad ennyibe kerülnek, mint ezek a modellek, és nincs az a plusz szolgáltatás a Földön, ami ezt ellensúlyozni tudná.

A dizájn a szokásos, azaz a hangsúlyos, integrált audiorendszer uralja az összképet. Egészen pontosan hat hangsugárzó és két mélynyomó került a készülékbe, ami a gyártó állítása szerint kész felvenni a versenyt egy házimozi szettel is. A felhasznált anyagoknál ez esetben sem olcsóságra törekedtek, hiszen a műanyagok helyett inkább a különféle fém ötvözeteket részesítették előnyben. A DLNA kompatibilis modell rendelkezik beépített WiFi-vel, valamint többek között hat HDMI, valamint két USB port, illetve egy, az Apple TV smart boxnak szánt bemenet került rá. Nem hiányzik belőle a médialejátszó, és a saját okostévé rendszerrel is ellátták, amely a Smart TV konzorcium által kidolgozott, nyílt forráskódú platformot (Software Development Kit) használja.

Bang & Olufsen Beovision 11
Bang & Olufsen Beovision 11

A kényelmes használat érdekében bármilyen eddig B&O termék távirányítójával kompatibilis, de akár iOS vagy Android alapú okostelefonról is vezérelhető. Falra is akasztható, és ha valaki az állványon szeretné forgatni ide-oda, akkor ezzel nem kell fáradnia, hiszen egy beépített motor elintézi ezt helyettünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés