Hirdetés

Az Olympus E-P1 csak a kezdet

Vajon tud-e az Olympus az E-P1-nél is kisebb cserélhető objektíves gépet gyártani? "Igen, tudunk" - válaszolta Watanabe Akira, a gyártó SLR-tervezési részlegének vezetője. Az E-P1 csupán az első azon gépek sorában, melyek a Micro FourThirds (MFT, vagy mFT) szabvány köré épülnek. Az Olympus tervbe vette a nevezett modellnél kisebb, valamint "az igazi" tükörreflexes vázak formavilágát felidéző fényképezők gyártását.

Watanabe úr elmondása szerint, míg az E-P1 az átlagfelhasználók igényeit igyekszik kielégíteni, úgy a későbbiekben a kezdőket és a profikat is megcélzó vázak kerülhetnek forgalomba a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy mikorra és milyen mFT szabványú objektívek vannak tervbe véve, azt felelte, hogy az igényeknek megfelelően kezelik majd a kérdést: "Ha a piac leginkább egy fix gyújtótávolságú optikára tart majd igényt, akkor mi elsőnek azt fogjuk kiadni. Jelenleg egy újabb nagylátószögű mFT zoomon dolgozunk, melynek jövő tavaszra tervezzük a bevezetését.".

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen az Olympus E-P1 még nem is kapható, de máris óriási iránta az érdeklődés. A jelenleg két mFT optikából álló objektívparkot ezért nem ártana minél előbb kiszélesíteni legalább további két-három lencsével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés