Hirdetés

Az OCZ újra szerencsét próbálna a VGA-bizniszben

A végletekig fokozott teljesítményű PC-khez fejlesztett memóriamoduljairól elhíresült OCZ saját bevallása szerint termékkörének kiszélesítését fontolgatja. A vállalat legújabb termékcsoportja a tervek szerint videokártyákból állna, ám ez esetben – akárcsak a választékba két éve felvett tápegységeknél – nincs szó saját gyártásról, az OCZ több hasonlóan működő cég gyakorlatát követve csak a (márka)nevét adná referenciakártyákhoz. Lapértesülések szerint egyelőre csak az NVIDIA megoldásai tűnnének fel a kínálatban.

Az OCZ évekkel ezelőtt egyszer már megpróbálta megvetni a lábát ebben a szegmensben, ám a cég akkori kísérletét nem koronázta siker, így az illetékesek végül nem erőltették a grafikuskártya-termékvonalat. A zömében játékokat futtató felhasználóknak szánt memóriamodulok piacán jól felépített branddel rendelkező OCZ a hírek szerint egyedi megoldásokkal térne vissza jövőre – ez minden bizonnyal főképp a kártyák hűtési rendszerét érintené.

A vállalat nem egyedüliként vállalkozik arra, hogy memóriamodulok mellett videokártyákat is forgalmazzon: a Crucial 2004-ben indította útjára a kizárólag ATI Radeon kártyákból álló grafikusvezérlő-választékát. A Crucial jelenleg is fenntartja ezt a termékvonalat, igaz, kínálatában számos aktualitását vesztett modell is fellelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés