Hirdetés

Az MSi is a tápcsatlakozó nélküli GTX 950-re esküszik

Habár már jó ideje leteszteltük a GTX 950-et, valamint akkor érkeztek rá hagyományos és egészen brutális megoldások is, mindezek ellenére mostanában virágzik csak igazán az NVIDIA legkisebb 900-as GPU családja. Előző héten is adtunk hírt egy hasonló megoldásról, és minden jel arra mutat, hogy az MSi-nél is ki szeretnék elégíteni a tápcsatlakozó elhagyásával járó előnyökre szomjazó vásárlóik igényeit. Mindjárt két modellt is bemutattak, hogy azok a játékosok is elegendő teljesítményhez juthassanak, akik a felsőkategóriás vasakat nem engedhetik meg maguknak.

Az MSi is a fehér hűtést választotta
Az MSi is a fehér hűtést választotta

Nem is tévedtek a gyártónál szinte semennyit, és elsősorban FullHD felbontásra, valamint a MOBA játékok kedvelőinek ajánlják, ezt tesztünk is maximálisan megerősíti. Megjegyezzük, hogy értékeljük, ha nem irreális a teljesítményszint meghatározása, pozicionálása. A PCIe tápcsatlakozó nélkül a VGA által felvett teljesítmény maximálisan 75 watt lehet, ami kisebb az NVIDIA referenciafelépítés 90 W-os TDP-jénél. A differenciát az MSi mérnökei hatékonyabb tápellátó áramkör, kevéssé agresszíven profilozott boost értékek alkalmazásával tudták elérni. Megjegyzendő, hogy a GTX 900-as sorozat, és úgy általánosságban a Maxwell architektúra energiahatékonysága is nagy segítségükre volt mindebben.

Természetesen társaikhoz hasonlóan ezek a modellek is a GM206-os lapkára épülnek, ezen belül is 768 darab shader feldolgozót használnak 48 darab textúrázó csatorna és 32 darab blending egység mellett, továbbá a memóriabuszuk szélessége egyaránt 128 bit. A közepes mértékű gyári tuning eredményeképp a GPU órajele 1076/1253 MHz (alap/boost), míg a GDDR5 fedélzeti tár a referencia 6600 MHz-es effektív órajelen ketyeg. A két újdonság csak hűtés tekintetében tér el egymástól, és emiatt természetesen a méreteik is különböznek, más paramétereikben teljesen egyformák. A hűtés meghatározó színe itt is a fehér.


Az MSi GTX950 2GD5 OCV2 és a GTX950 2GD5T OCV3

Az egyszerűbb, egy ventilátort tartalmazó modell (ő a GTX950 2GD5 OCV2 nevet kapta) valószínűleg némileg olcsóbb lesz, mint a kétventilátoros hűtéssel felvértezett, GTX950 2GD5T OCV3 nevű testvére. Az utóbbi egyébként 5 cm-rel hosszabb is társánál, de az így elért 220 mm sem okoz majd méretproblémákat, a legtöbb gépházba kényelmesen befér. Egy-egy DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, és dual-link  DVI-I biztosítja a kijelzők csatlakoztathatóságát mindkét VGA-n, az elérhető legnagyobb felbontás a 4096x2160. Az új jövevények mindemellett még megfelelnek az MSi mostanra elismertté vált háziszabványának, a Military Class 4-nek, így kínálva megbízhatóságot és tartósságot.

A méltán népszerű MSi Afterburner
A méltán népszerű MSi Afterburner

Mellékelik a videokártyákhoz az MSi méltán közismert és nagy népszerűségnek örvendő tuningszoftverét, az MSi Afterburnert, amivel a túlhajtáson felül a ventilátorprofilt is testreszabhatjuk. A sokoldalú program ezen felül videorögzítés funkciót, okostelefonról való vezérelhetőséget és a Kombustorral kombinálva stabilitástesztelési lehetőséget is kapott. A két kártya pontos árazása egyelőre nem ismert, megjelenésük azonban a boltok polcain hamarosan várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés