Hirdetés

Az Intel zöld utat ad az NVIDIA Ion platformjának

Nemrég beszámoltunk az NVIDIA Ion platformjáról, mely az Intel Atom processzorral karöltve keres majd gazdát az alacsony fogyasztású és beágyazott multimédiás rendszerek piacán. Az elmúlt napokban azonban több gyártó is elégedetlenkedett az Intel jelenlegi értékesítési stratégiájával, mely szerint az Atom processzorok csak az Intel 945GSE és 945GC típusú chipkészlettel együtt szerezhetők be. Ez problémát jelent, mivel az Ion platformhoz az NVIDIA MCP7A és MCP79 lapkáit kell használni, így a vásárlás folyamán a gyártók feleslegesen vennének egy Intel chipkészletet, melynek eredményeképpen az Ion platform építése költségessé válhat.

Bill Calder, az Intel szóvivője bejelentette, hogy a Santa Clara-i óriásvállalat a konkurens platform megjelenésével változtatni fog az eddigi értékesítési stratégián, és önálló kiszerelésben is elérhetővé teszik az Atom processzort. A kiszivárgott információk alapján a gyártók folyamatosan tárgyalnak az Intellel az Atom lehetséges árazásáról.

Függetlenül a lapkakészlettől, az Intel várhatóan magas árat szab majd meg az Atom processzoroknak, mellyel megpróbálják az Ion platform fogyasztói árát a saját platformjaik felett tartani. Ez nem lenne meglepő lépés, mivel az NVIDIA MCP7A és MCP79 chipjeinek multimédiás képességei sokkal fejlettebbek az Intel 945GSE és 945GC típusú termékeinél. Emiatt valószínűleg lesz kereslet az NVIDIA rendszerére, mivel az alacsony fogyasztású multimédiás „erőgépekhez” biztosan nem az Intel lapkákat fogják választani a gyártók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés