Hirdetés

Az Intel véget vetett a Nervana-projektnek

A kékek által 2016-ban felvásárolt cég fejlesztései nem hozták a kívánt eredményt, az Intel mostantól inkább a Habanára koncentrál az AI területén.

Az Intel az elmúlt időszakban alaposan bevásárolt a mesterséges intelligencia területén tevékenykedő cégekből, 2016-ban például a Nervana Systems nevű vállalatot kebelezték be, és rögtön be is szálltak a már fejlesztés alatt álló NNP-I lapka befejezésébe, majd nagy lelkesedéssel vágtak bele az NNP-T projektbe, ám a Nervana fejlesztéseinek nem sikerült megütni az anyacég teljesítményre vonatkozó követelményeit, ezért a projektnek (és vele együtt a Nervanának) úgy ahogy van, véget vetnek.


(forrás: Habana.ai) [+]

Az erőforrásokat mostantól az Intel által a tavalyi év végén 2 milliárd dollárért felvásárolt Habana Labs projektjeire, a Goya-ra és a Gaudira fordítják, melyek többek közt a jobb skálázhatóságukkal érdemelték ki a fontossági sorrend listájának első két pozícióját. A Nervana beszántása egyébként nem érinti a már eladott lapkák vásárlói számára biztosított technikai támogatást, a leállított fejlesztésű NPP-T azonban egészen biztosan nem fog piacra kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés