Hirdetés

Az Intel bemutatta a GPA fejlesztőcsomagot

Az Intel a Game Developers Conference rendezvényen bemutatta a GPA (Graphics Performance Analyzers) szoftvercsomagot, melynek segítségével a játékfejlesztők könnyebben és hatékonyabban optimalizálhatják majd a programjaikat a vállalat grafikus processzoraira. A kékek az utóbbi időben ráeszméltek, hogy a mai világban sokat számít a rendszerek megfelelő multimédiás teljesítménye is, amiben a vállalat termékei a konkurens megoldásokhoz viszonyítva sajnos elég gyengének mondhatóak.


A képre kattintva elérhető a GPA hivatalos weboldala.

A 2008-ban bejelentett Visual Adrenaline Developer Program startja óta az Intel komoly hátrányt dolgozott le a szoftveres támogatás területén, azonban a verseny mindig a célegyenesben a legnehezebb. A GPA szoftvercsomag gyakorlatilag a fejlesztői program következő lépcsőfoka, mely három alkalmazást tartalmaz. A System Analyzer a rendszer teljes elemzéséért felel, a Frame Analyzer segítségével pedig az egyes képkockák számítási igényét lehet analizálni. Amennyiben az előbb említett programok nem teljesen felelnek meg a fejlesztők igényeinek, a mellékelt SDK használatával könnyedén módosítható a működésük.

A GPA természetesen ingyenesen beszerezhető a Visual Adrenaline Developer Programban résztvevő stúdióknak, de akik nem vesznek részt az Intel fejlesztési projektjében, azoknak 299 dollárt kell majd fizetniük a szoftvercsomag használatáért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés