Hirdetés

Az ATI új driverrel készül a 3DMark05 megjelenésére

Az ATI megjelentette a 8.07 verziószámú display driver bétáját, amely a Star Wars: Knights of the Old Republic c. játékban tapasztalható hibát javítja. A játék betöltéskor vagy szintek váltásakor a legutóbbi 4.9-es meghajtócsomaggal (amely még a display driver 8.051-es változatát tartalmazta) időnként lefagyott.

Az új szoftver egy memóriakezelési problémára is megoldást kínál, amely a 256 MB RAM-mal ellátott videokártyákat érinti – a javítás állítólag lényeges teljesítménynövekedést eredményez azoknál az alkalmazásoknál, amelyek képesek kihasználni a nagyobb frame buffer kínálta lehetőségeket. Ezek egyike a hamarosan megjelenő 3DMark05 is, vagyis a tesztelőknek mindenképpen ajánlatos az új meghajtót használni. Az ATI ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a driver semmiféle alkalmazásspecifikus optimalizációt nem tartalmaz a 3DMark05-höz, hanem egy általános hibát javít.

Az időközben napvilágot látott információk szerint a 3DMark05 olyan DirectX 9-kompatibilis videokártyákkal lesz használható, amelyek legalább a 2.0-s Shader Modelt támogatják és min. 128 MB memóriával rendelkeznek. A futtatáshoz egy legalább 2 GHz-es, az SSE utasításkészletet ismerő x86 processzor, továbbá 512 MB rendszermemória és 1,5 GB szabad merevlemez-kapacitás szükséges. A szoftverek táblázatában Windows 2000 vagy XP operációs rendszer és DirectX 9.0c futtatási környezet szerepel, egyes funkciók igénybevételéhez pedig böngésző és Excel is elengedhetetlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés