Hirdetés

Az Apple frissítette Xserve RAID tárolórendszerét

Az Apple bejelentette, hogy új, egyenként 500 GB kapacitású Ultra-ATA tárolómodulokkal frissíti Xserve RAID tárolórendszerét. A 3U magas rendszer nagyfokú rendelkezésre állást nyújt, és ezentúl akár 7 TB tárhelyet képes biztosítani. A lépéssel a gyártó tovább kívánja csökkenteni az egy gigabájtra eső fajlagos költségeket.

A legfeljebb 14 meghajtót fogadni képes Xserve RAID Németországban például az új modulokkal teljes kiépítésben nettó 11637 euróba kerül, ami azt jelenti, hogy egy gigabájtnyi tárkapacitás beszerzési költsége nettó 1,66 euró. Ezért az összegért cserébe a vásárló természetesen nem egy akármilyen rendszert kap; az adattárolást két független RAID-vezérlő irányítja, melyek egyenként 512 MB cache-sel rendelkeznek.

A hardveresen támogatott RAID 0, 1, 3, 5 és 0+1 üzemmódok mellett további kombinációk lehetségesek hosztalapú szoftveres megoldások révén; kontrollerenként külön hot-spare meghajtó jelölhető ki, melyre a rendszer hiba esetén automatikusan átköltözteti a kiesett merevlemez adatait. Az Xserve RAID két 2 gigabites Fibre Channel interfésszel rendelkezik; szerverekhez, munkaállomásokhoz vagy Xsan tárolóhálózatokhoz való csatlakoztatáshoz az Apple külön megvásárolható PCI-X bővítőkártyát is kínál.

Az új, 500 GB-os modulok ugyancsak elérhetővé váltak az Xserve szerverek számára. Ezek három rekesszel rendelkeznek, így 1,5 TB-ra nő a maximális kapacitásuk. Az önállóan vagy fürtözött rendszerek részeként is alkalmazható, 1U magas szerverek két PowerPC G5 processzort tartalmaznak, melyek 2 vagy 2,3 GHz belső órajelen működnek, fele ekkora rendszerbusz-sebesség mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés