Hirdetés

Az AMD nem siet a DDR2 bevezetésével

Az AMD nem tervezi szimultán többszálú utasításvégrehajtás (SMT) implementálását az AMD64 architektúrába. A teljesítmény növelését két processzormag egyetlen lapkára integrálásása (CMP) és a HyperTransport busz sebességének növelése révén valósítja meg a vállalat – írja az Ace's Hardware. Az ismert hardveroldal munkatársai a CeBIT-en faggatták a processzorgyártó képviselőit.

Arra is fény derült, hogy az AMD nem sieti el a DDR2 memóriaszabvány támogatásának bevezetését. A vállalat meglátása szerint jelenleg a technológia drága, miközben rosszabb teljesítményt nyújt, mint a DDR1, ezért csak akkor készítik fel 64 bites chipjeiket a szabvány támogatására, amikor a gyorsabb DDR2 modulok megfizethetővé válnak. Az Athlon 64 esetében erre – a tervek szerint – a jövő év vége felé kerülhet sor.

Az AMD képviselői azt is elmondták, hogy a 90 nanométeres konverzió jól halad, noha újabb információkkal nem szolgáltak az új technológiával gyártott processzorok pontos megjelenési idejéről. A korábbi tervek szerint a 90 nanométeres AMD-chipek a harmadik negyedév során kerülhetnek piacra. Azt viszont elmondták, hogy az új processzorok maximális disszipációja továbbra is 89 watt körül alakul majd, azaz a leggyorsabb 90 nanométeres lapka sem fogyaszt majd többet ennél az értéknél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés