Hirdetés

Autótuning Nintendo Gameboyjal

Az amerikai TurboXS-nek alighanem sikerült a Nintendo Gameboy Advance legkülönösebb alkalmazását megalkotnia, a DTEC ugyanis autók teljesítményének mérésére, sőt tuningolására használható.

A DTEC kártyát a készülékbe helyezve számos szoftver áll rendelkezésre, amelyek a külön megvásárolható szenzorokkal együtt a motor és a jármű fontos paramétereiről szolgáltatnak információt. Mérhető többek között az üzemanyag/levegő-keverék nyomása, a levegő és a kipufogógáz hőmérséklete, a fordulatszám és a gyorsulás, de a gyártó további érzékelők forgalomba hozását is tervezi. Az analóg műszereket utánzó kijelző skálázása változtatható, és a mértékegységeket is lehet módosítani.

A DTEC-Gameboy együttműködik a TurboXS Tuner és Tuner Pro készülékeivel, így az üzemanyag/levegő-keverék arányának precíz mérésén túl az értékek naplózása is megoldható. Egy 2004 végén megjelenő szoftverfrissítés révén a DTEC a gyártó bonyolultabb UTEC Engine Management Systemével is működtethető, ami már a keverék vagy akár a gyújtásidőzítés állítására is lehetőséget nyújt.

Ám mindez csak a kezdet – állítja a vállalat. Olyan további kiegészítőket is tervez, amelyek még szofisztikáltabb tuningolási eljárásokat kínálnak. A tuning közben mért értékek persze állandóan nyomon követhetők a Gameboy kijelzőjén, és rögzíthetők is. A DTEC szeptember végén kerül a piacra, áráról egyelőre nincs információnk.

Előzmények

Hirdetés