Hirdetés

Atomos tabletet kínál az Intel a nebulóknak

Az Intel az iskolakezdés közeledtével bejelentette, hogy egy 7 és egy 10 hüvelykes tablettel könnyítenék meg a nebulók dolgát. A platform teljesítménye és a képességek szempontjából mindkét termék átlagos szintet biztosít, viszont a mellékelt szoftverek és szolgáltatások, valamint az értékelhető üzemidő megfelelő alternatívát jelenthet az oktatási intézményeknek.

A 7 colos megoldás 1024x600 pixeles, érintésre érzékeny kijelzője alatt egy Atom Z2420-as SoC dolgozik. Ebben a lapkában egy Saltwell architektúrájú processzormag található, ami 1,2 GHz-es órajelen üzemel, az IGP szerepét pedig az Imagination PowerVR SGX 540-es fejlesztése tölti be négy darab, úgynevezett USSE motorra alapozva, 400 MHz-es magórajel mellett. A memóriavezérlő két darab 32 bites csatornát használ, és 1 GB kapacitású, LPDDR2 szabványú rendszermemóriából lehet gazdálkodni. Az adatokat 8 GB-os eMMC tárolja, de a tárhely SD-kártyával opcionálisan bővíthető. A kisebbik 355 grammos tabletben 4200 mAh-s akkumulátor lesz, ami az Intel szerint 8 órás üzemidőt tesz lehetővé.

A 10,1 colos modell már 1280x800 pixeles, érintésre érzékeny kijelzőt kapott, továbbá ez a rendszer már gyorsabb is, mivel az Atom Z2460-as SoC dolgozik benne. Ez a kistestvérben helyet kapott lapkától abban különbözik, hogy két darab Saltwell architektúrájú processzormagot kínál 1,6 GHz-en, illetve az extra sebesség miatt a fogyasztása is nagyobb. Utóbbin a 6600 mAh-s akkumulátor segít, ami az Intel adatai alapján 6,5 órás üzemidőt jelent. A 700 grammos tablet további extrája, hogy 8 helyett 16 GB-os eMMC tárolót kapott.

Természetesen mindkét modell esetében alapfelszereltség az USB port, a hangszóró, a mikrofon, az előlapi (0,3 megapixel) és hátlapi (2 megapixel) kamera, az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth vezérlő, a fényérzékelő és a gyorsulásmérő. GPS modult és iránytűt azonban csak a 7 colos kivitel kapott, ahogy az Android 4.1 is csak erre a modellre lesz előtelepítve, így a nagyobbik opció esetében be kell érni az Android 4.0-s verziójával. A termékek strapabíróak (IP41), hogy kibírják a kisebb eséseket, illetve cseppállóak is. Mindkét újdonsághoz jár egy-egy stylus, valamint az Intel Education szoftvercsomag, amelyben többek között egy rajzprogram, egy e-könyvolvasó, egy kutatást segítő és elemző program található meg. A szoftveres biztonságért a McAfee Mobile Security felel öt éves licenccel, illetve Education Theft Deterrent szolgáltatás a lehetőséges lopást akadályozza meg az eltulajdonított tablet lezárásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés