Hirdetés

Atom ellencsapás

A német ComputerBase weboldalon érdekes hír látott napvilágot. Ha az információk igaznak bizonyulnak, akkor az AMD is szeretne kihasítani egy szeletet az egyre népszerűbb mini notebookok tortájából, és hamarosan bemutatja saját, UMPC-k számára kifejlesztett processzorát.

A jelenleg még név nélküli, az Intel Atommal, illetve a VIA Nanóval konkuráló CPU állítólag 1 GHz-en üzemel és 8 wattot fogyaszt. Ez több mint  háromszorosa az 1,6 GHz-es Intel Atom N270 2,5 wattos fogyasztásának, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy az AMD a memóriavezérlő mellett az északi hidat is a CPU-ba integrálja.

Az Intel 945GSE vezérlőchip 4 wattot igényel, így az Atom még az északi híddal együtt is takarékosabban bánik az energiával, mint a fejlesztés alatt álló AMD változat, de az adatok természetesen még módosulhatnak a bejelentésig, és persze nyitva van a teljesítmény kérdése is. A hír szerint egyébként 65 nm-es technológiával készülő, egymagos, 64 bites processzorról van szó, 256 kB másodszintű gyorsítótárral. DDR2-400-as rendszermemóriát támogat, mérete pedig 27 x 27 milliméter. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.
  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés