Hirdetés

ATI: új grafikus chip ősszel

Dave Orton, a kanadai cég elnöke egy interjúban elmondta: reméli, hogy ebben és a következő üzleti évben újra nőni fognak az ATI bevételei. Az utolsó két üzleti évben ugyanis - amelyek minden esztendőben augusztus 31-én érnek véget - csökkentek a társaság bevételei. A számítástechnikai ágazatban azonban egyre nagyobb az igény az ATI termékei iránt és ez várhatóan hamarosan a bevételekben is meg fog mutatkozni.

Ezt segítheti elő az is, hogy a vállalat minden eddiginél szélesebb és gondosan diverzifikált termékpalettát kínál, hiszen az asztali számítógépekbe és a notebookokba szánt grafikus kártyák mellett mobiltelefonokba, az úgynevezett Set-Top Boxokba, PDA-kba és digitális televízió-készülékekbe is gyártanak és kínálnak alkatrészeket.


Forrás: http://ati-news.de

Dave Orton elmondta, hogy az ATI ősszel újra támadásba fog lendülni: az új csúcs szintű grafikus chip még a GeForce FX 5900 Ultra-t is háttérbe fogja szorítani. Minden bizonnyal az ATI R360-as grafikus chipjéről van szó, ami az R350 (Radeon 9800 Pro) utódja lesz.

Az ATI-hoz kapcsolódó hír még, hogy a cég két kitüntetést is nyert mostanában. A "Rendszerépítők Csúcstalálkozója" nevű konferencián és rendezvényen az ATI grafikus kártyái nyerték a Best Product (Legjobb Termék) és a Best Vendor (Legjobb Gyártó) díjat. A The Inquirer ezen a monacoi eseményen lencsevégre kapta az ATI XP 150 nevű déli hídját. Ám, hogy ezzel mikor találkozunk és mely gyártók "deszkáin", még egyelőre titok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés