Hirdetés

Az ASUS bemutatta a Windows 8-ra felkészített AMD alaplapok teljes választékát

Számos AMD-s alaplapját frissítette az ASUS, köztük a legnépszerűbb tömegmodelleket, valamint a ROG és a TUF sorozat speciális modelljeit, illetve az FM1 foglalattal és energiatakarékos APU központi egységekkel kompatibilis variánsokat (F1A75/A55) is. Mindegyik termék exkluzív ASUS-technológiákat kapott, mint például a digitális tápellátás-vezérlés, a Remote GO! és a Network iControl, továbbá a Fast Boot, ASUS Boot Setting és DirectKey funkciók. Az új és meglévő funkciókat hozzáigazították a Windows 8 architektúrához és a gyártó állítása szerint alaposan le is tesztelték a maximális stabilitás és használhatóság érdekében.

A szinte teljesen megújult AM3+/990FX alaplapok mostanra több olyan funkciót is tartalmaznak, amelyek célja, hogy javítsák a Windows 8 használatának élményét. A Fast Boot (gyors rendszerindítás) a Windows 8 felgyorsított rendszertöltésének maximális kihasználásában segít, bekapcsolása esetén a rendszer mindössze 2 másodperc alatt eljut a Windows 8 bejelentkezési képernyőjéig. Az optimalizálási erőfeszítések közvetlen eredményeképpen az ASUS Boot Setting (rendszerindítási beállítás) nagyobb rugalmasságot ad a PC rendszerindítási folyamatának testreszabásához – például lehetőséget kínál a különféle felgyorsított indítási profilok közötti választásra. Újdonság a DirectKey funkció is, ami azok számára készült, akik gyakran és egy gombnyomással kívánják elérni a BIOS-t még akkor is, ha a PC készenléti állapotban van.

A fenti funkciók mind közvetlenül a Windows 8 kínálta lehetőségekhez kapcsolódnak, de az újítások sora ezzel még nem ért véget! AMD platformon, pontosabban az M5A99/97 R2.0 sorozat tagjain és a TUF Sabertooth 990FX R2.0 alaplapon is elérhetővé vált az új Dual Intelligent Processors 3 Smart DIGI+ tápellátási megoldás, amely külön vezérlőket kínál a CPU-hoz és a DRAM-hoz, növelve a stabilitást és a túlhajtási potenciált.

ASUS M5A99FX PRO R2.0
ASUS M5A99FX PRO R2.0 [+]

Szintén az említett deszkákra szerelve érkezik az új, kompakt Remote GO! funkció, amely az ASUS Wi-Fi GO! technológiára építve különféle otthoni szórakozási lehetőségeket szolgál ki. Az alkalmazást mobilkészülékekre, okostelefonokra és táblagépekre telepítve, azok a PC távirányítójává válnak, három praktikus vezeték nélküli funkciót kínálva: DLNA médiaelosztó, távoli asztal és fájlátvitel.

ASUS TUF Sabertooth 990FX R2.0
ASUS TUF Sabertooth 990FX R2.0 [+]

Még további apró változtatások a szóban forgó alaplapoknál az ASUS X79-cel kapcsolatosan már korábban alaposan kivesézett USB BIOS Flashback megjelenése és az ASUS Thunderbolt kártyához szükséges tüskék (TBC) felbukkanása – ennek támogatása viszont csak a jövőben esedékes, egyelőre nem használható. A Sabertooth belső SATA 6 Gbps portjainak a számát hatról nyolcra növelték, valamint a korábbi eSATA 3 Gbps csatlakozók egy szintet feljebb léptek, tehát 6 Gbps-re gyorsultak. Ugyanezen a téren az M5A99FX Pro is fejlődött, kínálata kiegészült egy további eSATA és egy darab SATA 6 Gbps csatlakozóval.

ASUS ROG Crosshair V Formula-Z
ASUS ROG Crosshair V Formula-Z [+]

A szórásból a Crosshair V Formula sem maradt ki. A Formula-Z esetében túlhajtás-specifikus funkciók között megtalálható a ROG Extreme Engine Digi+ II digitális tápellátás-vezérlés, amely szintén kiterjed mind a CPU-ra, mind a DRAM-ra. A korábban használt SupremeFX X-Fi 2 helyett a továbbfejlesztett SupremeFX III audiorendszer szolgáltatja, míg a hálózati forgalom priorizálásáért felelős GameFirst II immár az EZ (egyszerű) módot is felkínálja. A SATA csatlakozók számát és típusát a Sabertooth-hoz hasonlóan alakították át, valamint a TBC konnektor ide is felkerült.

ASUS F1A75-M PRO R2.0
ASUS F1A75-M PRO R2.0 [+]

Az A75 és A55 lapkakészlettel felszerelt, AMD FM1 foglalatos alaplapokhoz is hozzányúlt az ASUS, aminek eredményeképpen születtek meg az elején említett új funkciókkal kiegészített és hardveresen is finomhangolt F1A75-M PRO R2.0 és F1A55 R2.0. Mindkettőt felszerelték Dual Intelligent Processors 2 technológiával, a TPU és EPU teljesítmény- és energiaoptimalizálás-vezérlő lapkákkal, valamint a DIGI+ VRM digitális tápellátással.

A régi-új alaplapok felbukkanása két hét múlva esedékes, az árakról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés