Hirdetés

Külső HDD-re már nem elég a szimpla RGB LED, legalábbis az ASUS szerint

A vállalat az új fejlesztésével a gépen kívülre viszi az Aura Sync technológiát.

Az ASUS bejelentette legújabb, FX sorozatú külső HDD-jét, amely a ROG termékcsalád részeként a dizájnra is sokat ad. Márpedig ma a dizájn RGB LED-et jelent, de a vállalat szerint ez már nem elég. Hagyunk egy kis időt feldolgozni az információt, amely kapcsán óhatatlanul felmerül az a kérdés: mi jöhet még? Hát persze, hogy az Aura Sync. Ezt az RGB LED-eket szinkronizáló technológiát elsődlegesen a gépházon belül szokhatta meg a felhasználó, de az ASUS kiszakította onnan, és most már az új külső HDD-iket is megtalálható lesz, amelynek RGB LED világítása így szinkronizálható a kompatibilis alaplapokkal, illetve egyéb hardverekkel, például a megfelelő notebookokkal, vagy éppen más kiegészítőkkel.

A futurisztikus kinézeten és a karácsonyfákat is leköröző világításon túl azért az új, 128 x 80 x 16,3 mm-es kiterjedése kiterjedésű, illetve 145 grammos tömegű fejlesztés funkcionálisan nem tekinthető rossznak. Kétféle modell lesz elérhető, az egyik 1 TB-os (EHD-A1T), míg a másik 2 TB-os (EHD-A2T) kapacitást kínál, de egységes jellemző az ASM1153E-es vezérlő, amin keresztül biztosítva van az USB 3.1-es Gen1 interfész. Ezzel akár az 5 Gbps elérhető lenne, ha nem HDD került volna a vázba, amely meg sem tudja közelíteni ezt a tempót, de legalább biztosan nem a port limitálja majd az adatmásolási sebességet. Itt megjegyezzük, hogy az Aura Sync is ezen a csatolón keresztül kommunikál. Mindezek mellett hasznos funkció a 256 bites AES titkosítás, illetve a gyári adatmentőszoftver egységes alapot biztosít arra, hogy majdnem minden eszközről lementhetők legyenek a fontos adatok.

Sajnos az ASUS újdonságainak áráról még nincs adat, de hamarosan elérhető lesz az üzletekben, így az az információ sem maradhat sokáig titok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés