Hirdetés

Előrendelhető a 4K-s felbontású ASUS monitor

Egy hónappal korábban már írtunk arról, hogy az ASUS 4K-s felbontású monitorokkal készül, de a startról és az árcédulákról akkor még nem lehetett tudni. A vállalat azonban nem vár tovább, így bejelentették, hogy a kisebbik versenyző már előrendelhető, és a szállítása a hónap közepén meg is kezdődik.

A 31,5 colos ASUS PQ321Q 4K, azaz 3840x2160 pixeles felbontású IGZO panellel dolgozik, ami a Sharp műhelyében készül és WLED háttérvilágítást használ. A professzionális piacon is bevethető versenyző 100%-os sRGB színtérlefedettséget kínál, emellett 14 bites LUT-tal operál. A kijelző válaszideje szürkéből szürkébe történő váltás esetén 8 ezredmásorperc, mely értékhez 176 fokos függőleges és vízszintes betekintési szög, 350 cd/m²-es maximális fényerő, valamint 800:1 natív kontrasztarány társul.


[+]

Az újdonság bemenetei között két HDMI 1.4 és egy DisplayPort 1.2 található, továbbá a 4 wattos összteljesítményű sztereó hangrendszer sem maradt le. A megjelenítő magassága is állítható, illetve lehetőség van a panel 90 fokos elforgatására, illetve -5 és 25 fok közötti dönthetőségére. Az ASUS PQ321Q támogatja a kép a képben funkciót, kapott RS-232C portot és Kensington zárat, valamint a 100 x 100 mm-es VESA falikonzolokra is felszerelhető. A fogyasztás szempontjából az gyártó 93 wattos értéked ad meg, ami készenléti módban 6 wattra csökken.

Az ASUS PQ321Q tehát nem egy átlagos megoldás, és ezt tökéletesen alátámasztja az ára is, ugyanis a monitor 3500 dollárért vihető haza. A termék egyébként viszonylag vékony kávát használ, így a tervezők az Eyefinity konfigurációt építő – feltehetően igen gazdag – felhasználókra is gondoltak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés