Hirdetés

Az ASUS is engedélyezte H87-es és B85-ös alaplapjain a tuningot

Mint azt már korábban néhányszor elmondtuk, az Intel processzorok esetében jó ideje csak a K-s processzorokkal van esélyünk számottevő tuningra. Ezen felül a komolyabb túlhajtáshoz valamilyen Z-s vezérlőlapkával szerelt alaplap is szükséges, amivel a B-s és a H-s jelzésű PCH-val szerelt modellek kiesnek a játékból. Utóbbi szintén egy az Intel által beállított limitáció, amit először néhány hete az ASRock oldott fel. Ahogy az rendszerint lenni szokott, a többi gyártó is ráharapott az ötletre, így egy megfelelő UEFI frissítés után már az ASUS, H87-es és B85-ös lapkakészletekkel szerelt modelljei esetében is elérhetővé vált a lehetőség.


[+]

Mindez annyit tesz, hogy mostantól nem szükséges Z87-es PCH-val szerelt alaplapot választanunk, amennyiben egy komolyan túlhajtást tervezünk valamely K-s jelzésű processzor (jelenleg Core i7-4770K vagy Core i5-4670K) közreműködésével. A mai nappal publikált frissítés összesen tíz modellt érint: H87-PRO, H87-PLUS, H87M-PRO, H87M-PLUS, H87M-E, H87I-PLUS, B85-PRO, B85-PLUS, B85M-E és B85M-G.

Amennyiben élni szeretnénk a lehetőséggel, akkor nincs más dolgunk mint a gyártó terméktámogatás szekciójából letölteni a megfelelő frissítést, majd azt megfelelő körültekintéssel alkalmazni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés