Hirdetés

Asus: egy sima, egy fordított...

Az Asus azon gyártók közé tartozik, melyek nagy tételben készítenek videokártyákat, és nem pusztán a számukra leszállított referenciakártyákat látják el saját márkajelzéseikkel, netán egyedi hűtővel vagy szoftverkörítéssel. Ennek előnye abban is tetten érhető, hogy időnként az eredeti mintánál jobb felépítésű, netán egészen egyedi kialakítású hardvereket dobhat piacra a tajvani vállalat, mint ahogy tette ezt a ReverseCool rendszer bevezetésével is. A megoldás lényege, hogy a grafikus processzor a nyomtatott áramköri lap „hátoldalára” kerül, azaz egy ATX toronyban felfele néz, így elvileg könnyebben leadja a működés közben termelt hőt. Az Asus korábban középkategóriás ATI és NVIDIA chipekre alapozva már mutatott be efféle grafikus vezérlőket, melyeket a csendes üzemeltetés érdekében hőcsöves, passzív bordázattal látott el.

Nincs ez másként az EN7600GS Top Silent/HTD/512M esetében sem, mely az Asus legújabb GeForce 7600 GS videokártya-változata. A GPU-ra illeszkedő bordához heat-pipe révén egy további hűtőelem kapcsolódik, melynek nyílásszöge változtatható, így a ház kialakításához és szellőzési viszonyaihoz lehet igazítani. A 12 pixelfutószalagos grafikus chip az eredeti 400 MHz helyett 550 MHz-en fut, a DDR2 memória pedig duplán is túltesz a referencián: órajele 400 MHz helyett 475 MHz, kapacitása 256 MB helyett 512 MB az Asus új kártyáján.

A csatlakozók szokásosnak mondhatók: egy DVI-I egy D-Sub és egy HDTV-t is támogató TV-kimenet foglal helyet a hátsó panelen. A képminőség optimalizálását végző Splendid technológia mellett rendelkezésre állnak az immár hagyományos Asus-funkciók, egyebek mellett GameFace Messenger, GameLiveShow, GameReplay és VideoSecurity Online. A kártya már több európai országban is megvásárolható, ára többnyire 140–150 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés