ASUS blog: ROG perifériák nyárra

Ha kánikula elől játékos sarkunkba menekülnénk, a tajvani óriás kínálatában találhatunk eszközöket hozzá.

A nyári kánikula beköszöntével sokan megindulnak a strandok vagy a hétvégi nyaralók felé, de nem árt vigyázni a nagy meleggel és az ibolyántúli sugárzással, ezért időről időre célszerű visszavonulni a hűvös lakásba. Ha már odabenn vagyunk, akkor akár a számítógép elé is lehuppanhatunk egy kis játék erejéig, és az ASUS portfóliójából könnyen találhatunk megfelelő perifériákat a rekreációs tevékenységhez.


[+]

Az első lépés egy megfelelő billentyűzet beszerzése, és itt jön a képbe a 75 százalékos kivitelű ROG Azoth, amely a vezetékes üzemmód mellett 2,4 GHz-es ROG SpeedNova rádióval, továbbá háromeszközös Bluetooth 5.1-gyel képes kommunikálni a géppel. A szerkesztőségünket is megjárt, gasket mountos mechanikus klaviatúra 3 és 5 tűs kapcsolókkal egyaránt kompatibilis gyorscserés foglalataiban gyárilag megkent ROG NX switch-ek ülnek, melyeknek karakterisztikája lineáris (Red), halk/taktilis (Brown) vagy kattogós/taktilis (Blue) lehet. A stabilizátoroktól nem sajnálták a kenőanyagot (a szóköz gomb még extra párnázást is kapott), és az eloxált alumnium fedőlapos műanyagházba három réteg csillapítás került.


[+]

A plate anyaga acél, és a gombonként címezhető, homogén Aura Sync világítás fényeit áteresztő kupakok magyar kiosztás esetén lézerrel gravírozott ABS-ből készülnek. A jobb felső sarokban egy 2 hüvelykes, multifunkciós OLED kijelző található egy benyomható billenőkapcsoló szomszédságában, míg a belső memória ötprofilos, a dőlésszög pedig három fokozatban állítható. A teljesen makrózható, kifejezetten nagy akkumulátorral szállított termék dobozában számos extrát mellékelnek, és ezek között hasznos szerszámok is vannak, amellyekkel rögvest belevághatunk a billentyűsapkák, valamint kapcsolók kiszedésébe, netán az utóbbiak újrazsírozásába.

A játék másik fontos eszköze az egér, ami lehet akár az általunk szintén tesztelt, ötgombos ROG Harpe Ace Aim Lab Edition is. A 127,5 mm hosszú, 63,7 mm széles és 39,6 mm magas, szimmetrikus (de jobbkezeseket favorizáló) jószág tömege csupán 54 gramm, és az azért különösen imponáló, mert finoman szemcsézett burkolatán nincsenek lukacsok, az összeszerelési minőség példás, a gumírozott közepű görgőre és a tenyértámaszra Aura Sync fényjáték került, plusz a 2,4 GHz-es SpeedNova kapcsolaton kívül háromeszközös Bluetooth is szerepel képességeinek tárházában.


[+]

A főképp karmos és kisebb kézzel tenyeres fogásokhoz való rágcsáló belsejében egy ROG AimPoint szenzor dolgozik, amely valójában egy 100-tól 36 000 cpi-ig 50-es léptékkel skálázódó, egyedi SROM-mal megfejelt PixArt PAW 3395-ös egység. A belső memória ötprofilos, azonban az utolsó profil kizárólag az Aim Lab számára van fenntartva. Az Aim Lab egy Steamen elérhető, ingyen letölthető szoftver, mely segít a személyre szabott, ideális beállítások megtalálásában, illetőleg készségfejlesztő játékként is funkcionál.

A főklikkek alatt taktilis ROG 70M switch-ek dolgoznak, és a beépített, másfél-két óra alatt feltölthető akku felhasználástól függően körülbelül 70-98,5 órás üzemidőt ígér. A mellékelt USB Type-C/Type-A vezeték paracord típusú, a virgin grade teflontalpak vékonyak, ezért kontrollált hatást keltenek, és egy grátisz grip tape-et, illetve PTFE szettet is adnak mellé. A meghajtóprogramként funkcionáló Armoury Crate-et nem muszáj mindenképp telepíteni, ugyanis az egér széleskörű Plug and play vezérelhetőséggel rendelkezik.


[+]

A ROG Hone Ace Aim Lab Edition egérpad 508 x 420 x 3 mm-es, pornak/olajoknak ellenálló, vizet lepergető felülete hibrid típusú, vagyis bevonatos szövet. A rojtosodás meggátlása végett elvarrt peremeket viselő óriást feltekerve csomagolják, de hamar kirúgja magát, és az alapját biztosító gumiágy jól tartja a helyét az asztallapon. A gyorsabb kontroll padok táborát erősítő alátét érdekessége a rajta lévő, centiméteres felosztású mérőszalag minta, mellyel megtudhatjuk valós érzékenységünket (x cm / 180 vagy 360 fokos körbefordulás FPS-ekben), de akár flickjeinket is precízen tréningezhetjük vele.

A beviteli eszközök mellett egy épkézláb headset sem árt a játékhoz, és előnyt jelenthet, ha nincs útban a vezetéke. A 310 grammos ROG Delta S Wireless 2,4 GHz-cel vagy Bluetooth 5.0-val kötődhet a hangforráshoz, és a 20-tól 20 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban dolgozó, 50 mm-es neodímium driverei (PC platformon) 7.1-es virtuális térhangzással kecsegtetnek. A -37 dB érzékenységű, Figure-8 iránykarakterisztikájú, nyalábformáló mikrofon MI algoritmusos zajszűrést alkalmaz, és a hangokat 100-tól 10 000 Hz-ig közvetíti/rögzíti.


[+]

A fémmagos pántra szerelt hangszóróházak a könnyebb hordozhatóság érdekében 90 fokban elforgathatók, az 1800 mAh-s, nagyjából 25 óra működést biztosító akkumulátor támogatja a gyorstöltést, miközben az energiával az 5 perc inaktivitás után bekapcsoló készenlét funkció igyekszik takarékoskodni. A "D" alakú, cserélhető fülpárnákon műbőr huzat feszül, de a csomag része még egy pár (ROG Hybrid), amit lélegző szövet borít. A készülékházakon nem csupán a kezelőszerveknek szorítottak helyet, mivel a jobb oldalira egy rekesz is került, amibe az USB Type-C-s vevőegységet rakhatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények