Hirdetés

Kevesebb ultrabookot rendel az ASUS és az Acer

Nagyjából egy héttel ezelőtt írtunk az ASUS és az Acer eladásairól az ultrabookokkal kapcsolatban. A kezdés nem valami erős, ami tulajdonképpen várható volt, de az említett két vállalat mégis több eladásra számított. Éppen ezért a DigiTimes úgy tudja, hogy a vártnál kisebb érdeklődésre reagálva 40%-kal kevesebb Zenbook és S3 szériás ultrabook készül majd. Ezzel mindkét érintett vállalat a tervezett 250-300 ezer termék leszállítása helyett 150-180 ezer eladással számol az év végéig.

David Chang, az ASUS szóvivője elmondta, hogy a vállalat optimista az ultrabookkal kapcsolatban, így a Zenbook esetében felállított célok nem változtak. Hasonlóan áll a kérdéshez az Acer is, így hosszútávon számítanak az ultrabookok sikerére.

A DigiTimes információi szerint a legtöbb gyártó a májusi frissítésre készül, mely vélhetőleg az Ivy Bridge APU-hoz kapcsolódik, továbbá a Windows 8 megjelenése után bíznak a termékekre való kereslet növekedésében.


(forrás: IHS iSuppli)

Az ultrabookokkal kapcsolatban az elemzők is bizakodóak. Az IHS iSuppli szerint jövőre 10% lehet az ultrabookok részesedése a teljes notebookpiacon, míg 2015-re ez az érték elérheti a 40%-ot is. Természetesen ebbe bele kell kalkulálni, hogy az ultrabookokok árazása folyamatosan csökken, így pár éven belül 600 dollárért is vásárolható majd olyan termék, mely ebbe a kategóriába tartozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés