Hirdetés

Goromba külsőt kapott az új Astell&Kern lejátszó

Nagy felbontású fájlok támogatásával kecsegtet a saját DAC rendszerrel ellátott Kann.

Az Iriver felső kategóriás hordozható audiolejátszókra specializált almárkája, az Astell&Kern az elmúlt években váratlanul szép sikereket ért el termékeivel. Nem meglepő, hogy a vállalat szépen pörgeti ezt a szegmenst, amit tökéletesen alátámaszt, hogy egy új, az elődök sorába szépen illeszkedő termékkel léptek színre 2017 tavaszán.

Astell&Kern Kann
Astell&Kern Kann [+]

A korábbiaktól eltérően nem szimplán típusjelzést alkalmaztak, hanem kitaláltak egy jól csengő fantázianevet neki. Biztos úgy voltak vele, hogy sokkal jobban hangzik, ha az ember azzal vagánykodik, hogy vett egy "Kann"-t, minthogy beruházott egy "AK-300"-ra. Szóval a Kann névre hallgat az új masina, amely meglehetősen zord külsőt kapott. Egyelőre a pontos méreteket még nem árulták el, viszont az első pillantásra látszik, hogy kifejezetten vaskos a markáns élekkel operáló masina.

Astell&Kern Kann
Astell&Kern Kann [+]

Az Asahi Kasei AK4490 típusú DAC rendszerrel ellátott készülék 800x480 felbontású, érintésérzékeny színes kijelzőt kapott. Rendelkezik 64 GB adattárolásra szánt belső memóriával, amely memóriakártyákkal akár további 512 gigával bővíthető az integrált olvasó modulok révén. Természetesen támogatja a nagy felbontású audiotartalmak (pl: DSD256, PCM 382 kHz/32 bit) megszólaltatását, 6200 mAh lítium polimer akkumulátora pedig 14 órányi folyamatos működésre elegendő eltárolását szavatolja. Mindez már előrendelhető, az ára igen borsos, 1000 dollár.

Azóta történt

Hirdetés