Hirdetés

Csináljunk B650-es alaplapból X670-est az ASRock bővítőkártyájával!

A Level1Techs YouTube csatorna egy figyelemfelkeltő kiegészítőt kapott kézhez a B650 LiveMixer dobozában.

Az ASRock hajdanán számos szokatlan alaplapot bemutatott, amelyek megvariálták az általánosan elfogadottat, és különböző platformok kiméráiként funkcionális átmeneti megoldásokat, vagy csupán érdekes színfoltot jelentettek a piacon. Az azóta eltelt idő alatt rengeteget változott a gyártó, nem csak portfólió, de minőség szempontjából is, viszont most egy különleges kis ketyerével rukkoltak elő, ami az idősebbekben megpendítheti a nosztalgia keserédes húrjait.


(forrás: Level1Techs YouTube) [+]

Az X670 Xpansion Kit nevezetű, x4-es PCI Express sínbe bedobható kártya lehetővé teszi, hogy az AMD B650 vezérlőhidas deszkánk effektíve X670-essé avanzsáljon, és ezt egy második chipset hadrendbe állításával oldja meg.


(forrás: Level1Techs YouTube) [+]

Ez persze nem minden, hiszen a konstrukción két M.2 slot található PCI Express 4.0-s interfésszel kommunikáló SSD-k számára, plusz egy rakás extra csatlakozóval bővíti a repertoárunkat. Először is ott figyel két SATA port a nyomtatott áramköri lapon, amiket egy 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 Type-C kapu, három USB 3.2 Gen1 Type-A aljzat, valamint egy 10 gigabites Ethernet konnektor követ az I/O kereten.


(forrás: Level1Techs YouTube) [+]

Úgy fest, hogy a hardver a B650 LiveMixerként listázott lappal párosítható össze, és ha a kompatibilis típusok sora bővülni fog, valószínűleg megmarad a vállalat felhozatalánál, legalábbis az alacsony sebességű I/O-ért (például I2C, SPI) felelős, speciális kábel erre utal. Akárhogy is lesz, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés