Hirdetés

ASRock: vízhatlan alaplapok feljavított hangzással

Az ASRock is gőzerővel készül az Intel, Haswell kódnevű processzorainak startjára. A közeljövőben érkező sorozat néhány újdonságot is fel fog vonultatni, melyek közül kettőről már le is hullott a lepel. Az A-Style Purity Sound az integrált hangkeltő minőségét hivatott emelni, melyhez szoftveres és hardveres módosításokat egyaránt alkalmaz a vállalat. A kodek szerepét a 7.1-es Realtek ALC1150 chip fogja betölteni, mely 115 dB-es jel-zaj viszonyt kínál.


[+]

A chip mellé kettő, Texas Instruments NE5532 erősítő (Op Amp) társul, melyek a differenciál- és a fejhallgató-erősítő szerepét töltik be. Ezekből az utóbbi 600 ohmos termékek kezelésére is képes. Ezen felül a tervezők megpróbálták minél alaposabban elszeparálni a hangkeltő szekciót az alaplap többi komponenstől, illetve a különféle részegységek egy alumínium házat is kaptak az esetleges zaj további csökkentése érdekében.

A másik újítás az alaplapok szigetelését érinti, amivel az újdonságot már képesek lesznek ellenállni a vízhűtés esetleges szivárgásának. Természetesen nem arról van szó, hogy ezentúl az ASRock alaplapjai akár egy kád vízben is tökéletesen fognak működni, pusztán cseppállóságról beszélhetünk.

Azóta történt

Hirdetés