Hirdetés

Az ARM törölte a Cortex-A12-es processzormagot

Az ARM még másfél évvel korábban jelentette be a Cortex-A12 processzormag érkezését, míg az idei év elején a Cortex-A17 is bemutatkozott.

A tervek szempontjából a két termék külön kategóriát fedett volna le, mivel még mindig van igény ARMv7-es megoldásokra, de a partnereik kéréseit figyelembe véve a Cortex-A12 a fejlesztés során sok extrával kiegészült, aminek következtében nagyon közel került a teljesítménye és az energiahatékonysága a Cortex-A17-hez. Ezzel magyarázza az ARM a termék hivatalos törlését, így a Cortex-A12-es fejlesztés a vállalat weboldaláról is eltűnt, vagyis már nem is licencelhető.

Sosem láthatjuk a gyakorlatban
Sosem láthatjuk a gyakorlatban

A licenc egyébként nem jelent problémát, mivel kiderült, hogy a legtöbb partner végül a Cortex-A17-re szavazott, míg a Cortex-A12-t használó rendszerchipek fejlesztése időközben leállt. Maga a döntés rendkívül logikus, hiszen teljesen felesleges két, alig eltérő tulajdonságokkal rendelkező processzormagot kínálni a partnerek számára.

Az ARM szerint a változás a Big.Little koncepciót sem érinti, mivel a Cortex-A17 párosítható a Cortex-A7-tel, és a partnerek többnyire ezt az összeállítást választják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Előzmények

Hirdetés