Hirdetés

Az ARM kezébe került az Apical

Az Apical neve talán ismeretlennek tűnhet az olvasóink számára, de valójában már írtunk a cégről, méghozzá öt éve, amikor bemutatkozott az iridix technológiájuk. Ez ráadásul 2012-ben továbbfejlődött, így az IFA 2012-es rendezvényen belül a HSA alapítvány demonstrálta a benne rejlő lehetőségeket.

Azóta az Apical nem ült a babérjain, így az iridix technológiát továbbfejlesztette, így ma már Assertive Display néven érhető el, amit kiegészít az Assertive Camera is. Mindkét IP a képkocka kielemzése után pixelről-pixelre korrigálja annak dinamikatartományát és színinformációit, így előbbi esetben a fényviszonyokhoz alkalmazkodik a kijelző, míg utóbbi technológia a kamera által készített képet tudja korrigálni kellemetlen fényviszonyok esetén. Az eredmény mindkét esetben egy megfelelően korrigált képkocka. Mindeközben a technológia igen jó hatással lehet az üzemidőre is.

A fenti újdonságok kedvezők az ARM számára, hiszen számos implementálási lehetőség adott a technológiákra, főleg úgy, hogy az ARM is tagja a HSA alapítványnak, ami például szükségtelenné teszi a speciális hardver használatát. A brit tervezőcéget azonban leginkább a Spirit technológia érdekelheti, ugyanis ez az igazán értékes IP-je az Apicalnak.

A Spirit segítségével elemezhetők a kész képkockák, így tulajdonképpen létrehozható a vizsgált jelenet virtualizált digitális reprezentációja. Ezzel gyakorlatilag teljesen monitorozhatóvá vállnak például a jelenetben szereplő emberek cselekedetei és szokásai, ami számos új szolgáltatás előtt nyithatja meg a kaput. Tulajdonképpen a gép képes lesz megérteni a felhasználó tulajdonságait, és aszerint segítheti a mindennapjait.

Az ARM az akvizícióért 350 millió dollárt fizet az Apicalnak. Az összes fentebb említett technológia bekerül az ARM termékportfóliójába, így később a Spirit, illetve az Assertive IP-k a jövőben érkező ARM fejlesztések szerves részeit fogják képezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés