Hirdetés

Apró lemezes tárolók mobil eszközökbe

A Cornice 1, 1,5 és 2 GB-os modellekkel bővítette kis méretű merevlemezeinek termékpalettáját. A Storage Element család tagjai a flash memóriáknál költséghatékonyabb tárolást tesznek lehetővé különféle hordozható eszközökben, például audio- és videolejátszókban.

A mindössze 42,8 x 36,4 x 5 mm nagyságú, 14,6 grammot nyomó winchestereket kifejezetten a mobilitás jegyében tervezték: folyamatos mozgatás sem tesz kárt bennük, megfelelő beépítés esetén pedig akár egy méteres zuhanást is túlélnek. Az átlagosan 4,5 Mbyte/sec átviteli sebesség bőven megfelel a videózás által támasztott követelményeknek is. Az eszköz 3,3 voltos tápfeszültségen üzemel, a 2 gigabájtos változat fogyasztása mozgóképrögzítés közben 75 mW körül alakul.

A Cornice Storage Element a kedvező ár/teljesítmény arányt nem utolsósorban a viszonylag kevés alkatrésznek és az ebből adódó olcsó gyártásnak köszönheti: három integrált áramkört és kevesebb mint 35 egyéb elektronikus alkotóelemet tartalmaz – felét-harmadát a konkurens (flash) megoldásoknak. A speciális felhasználás és a miniatürizálás következtében egyébként számos olyan alkatrész és funkció maradt ki a Storage Elementből, amely tipikus és szükséges a PC-kben használatos merevlemezekben – a Cornice ezért kerüli is a "hard disk drive" megjelölést. A Storage Element csupán százezres tételekben rendelhető, a vásárlók soraiban – többek között – az iRiver, a Rio és a Thomson nevével találkozunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés