Hirdetés

Nagyot lép előre az új Apple TV

Az Apple az új iPad mellett új Apple TV-vel is készült, mely végre olyan újításokat kínál, amelyeket a rajongók régóta várnak, de az előző generációs modelltől nem kapták meg. Az új termék kinézetre nem változott, mivel az aktuális dizájn bevált, így ezen nincs is értelme változtatni. Az újításokat tehát belül kell keresni. Rögtön érdemes a legfontosabbal kezdeni, vagyis azzal, hogy az Apple A4-es SoC rendszert egy módosított Apple A5 váltja. Ez a lapka egyetlen ARM Cortex-A9-es magot tartalmaz, de a PowerVR SGX543MP2-es konfigurációjú IGP megmaradt, a hozzá tartozó dekódoló egységgel egyetemben. Ennek köszönhetően megszületett az első olyan Apple TV, ami már az 1080p-s videókkal is képes megbirkózni. Ez 2012-ben nem kellene, hogy nagy újdonság legyen, de az Apple ezen a téren lemaradt. Az iTunes szolgáltatáson keresztül elérhető tartalmak természetesen lépést tartanak a hardverrel, így azokat Full HD-ben is meg lehet majd tekinteni.


[+]

Az új Apple TV természetesen tartalmaz HDMI, micro USB és Ethernet portot, valamint egy optikai hangkimenetet is, továbbá az IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi modulon keresztül képes kapcsolatot teremteni a Mac gépekkel. Az új iOS operációs rendszernek köszönhetően, az iPhone 4S és iPad tulajdonosok használhatják az AirPlay funkciókat, emellett elérhető az iCloud online szolgáltatáscsomag is. A távirányító szokás szerint az egyszerűség jegyében született, ennek megfelelően könnyen használható.

Az új Apple TV végre olyan lett, amilyet egy ideje már várt a vásárlóbázis. Az új masina március 16-ától lesz elérhető az Egyesült Államokban, méghozzá 99 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés