Hirdetés

Az Apple lép a problémás MacBookok kijelzők miatt

Az Apple nagy sikereket ér el a Macbook és Macbook Pro gépekkel, ezen belül is a retina kijelzőt használó opciókkal, de a tükröződésmentes rétegre egyre több panasz érkezik, mely szerint bizonyos körülmények között egy része leválik, ami igencsak rontja a termék funkcionalitását és értékét is.

Az oka egyelőre nem világos, de valószínű, hogy köze van ahhoz, amikor a kijelző becsukott állapotban hozzáér a billentyűzet és a tapipad részhez, illetve a beszámolók szerint a mikroszálas törlőkendőkkel való tisztítás sem tesz jót neki, függetlenül attól, hogy ezt a módszert maga az Apple ajánlja. Arról konkrétan nincs szó, hogy a probléma hány tulajt érint, annyi biztos, hogy majdnem 6000 felhasználó jelezte a hibát az erre létrehozott Staingate oldalon.

Az egyik érintett Macbook
Az egyik érintett Macbook

Az Apple a problémára reagálva létrehozott egy csereprogramot, amelyet online nem lehet elérni, de a hibát tudomásul veszik, és erre reagálva a gép vásárlásától számított három évig, vagy kevés hátralévő garancia esetén 2016. október 16-ig ingyenes cserét biztosít a cég a kijelzőkre a hivatalos garanciát intéző szervizekben, illetve boltokban. Ha valaki már kicserélte a kijelzőt önköltségen (elvben ugyanis nem tekinthető garanciális problémának a tükröződésmentes réteg leválása), akkor a javításról szóló számlával birtokában az Apple felé lehet jelezni a pénzvisszatérítésre vonatkozó igényt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés