Hirdetés

Már a Nintendo kontrollereit is támogatják az Apple operációs rendszerei

A Switch Joy Con és Pro Controller vezérlők támogatása az iOS 16-ban biztosra vehető, de nagy eséllyel az új iPadOS, macOS és tvOS sem lóg ki a sorból.

Az Apple tegnap bemutatott iOS 16 operációs rendszerének legfontosabb újításait bizonyára már mindenki kívülről fújja, hiszen tegnap este óta mindenhol csak erről lehet olvasni, ám a gyártó szokásához híven ezúttal is tartogat még olyan meglepetéseket, amelyekről a WWDC nyitóeseményén nem esett szó.


[+]

Ide tartozik az, hogy az új iOS már támogatja a Nintendo Joy Con és Pro Controller vezérlőit, amelyeket Bluetooth kapcsolaton keresztül párosíthatunk okostelefonunkhoz, a gombok testreszabását pedig külön segédprogram nélkül, közvetlenül az operációs rendszerből végezhetjük el. Előbbiek esetében a két vezérlőt különálló beviteli eszközként kezeli a rendszer, így lehetőségünk van külön-külön is csatlakoztatni őket, vagyis a két Joy Con-felet akár ketten, két külön telefonon is használatba vehetjük.

(forrás: Twitter) [+]

A kapcsolódás lehetőségének tényére Riles Testut hívta fel a nagyközönség figyelmét egy Twitter bejegyzés formájában, és bár a képek alapján csak az okostelefonokra szánt iOS esetében vehetjük biztosra a Nintendo kontrollereinek támogatását, nagy valószínűséggel az az iPadOS, a macOS, illetve a tvOS legújabb verzióiban is adott lesz. A szoftverek őszi megjelenésekor tehát már a három nagy konzolgyártó mindegyikének a tulajdonosai használhatják meglévő vezérlőiket az Apple rendszereire írt játékokhoz, ugyanis az Xbox és a PlayStation kontrollerek tavaly óta szintén szerepelnek a támogatott perifériák listáján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés