Hirdetés

Hardveresen gyorsítja a sugárkövetést az új Apple SoC

Az A17 Pro komolyabb címeket is kap idén, illetve jövőre.

Az Apple a tegnapi napon mutatta be friss okostelefonjait, amelyek közül a csúcsmodell megkapta az új, A17 Pro jelzésű rendszerchipet. A lapka 19 milliárd tranzisztorból épül fel, és két darab nagy, illetve négy kisebb teljesítményű magot kínál, míg a neuronháló gyorsító maradt 16-magos, viszont már 35 TOPS-ra képes, így a tempója jelentősen nőtt. Megjelent az AV1 és a ProRes formátum hardveresen gyorsított dekódolása is, sőt, utóbbi esetében a kódolás is megoldott.

[+]

A legnagyobb fejlesztések az integrált grafikus vezérlőt érték, amelyet az Apple szokás szerint saját dizájnként aposztrofál, de valószínűleg egy Imagination architektúra áttervezéséről van szó. Az új IGP-t hatmagos rendszerként harangozta be a cég, ami egyelőre eléggé keveset mond, hiszen nem derül ki, hogy a multiprocesszorok mennyire széles vektormotorral rendelkeznek. Az viszont biztos, hogy megjelenik a hardveresen gyorsított sugárkövetés. Ebből a szempontból az A17 Pro négyszer gyorsabb az elődjénél, de megjegyzendő, hogy az A16-os SoC csak szoftveresen támogatta ezt az eljárást.


[+]

Ami érdekes, hogy az Apple nyit a tripla A címek felé, így szerződést kötöttek az Ubisofttal, valamint a Capcommal. Utóbbi vállalat még idén hozza iOS-re a Resident Evil Village, a Resident Evil 4 és a Death Stranding portját, míg az előbbi cég az Assassin’s Creed Mirage-et fogja kiadni a iPhone 15 Pro és Pro Max okostelefonokhoz igazítva, de ez csupán jövőre fog megtörténni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés