Hirdetés

Hárommonitoros támogatást biztosít az Anker az M1-es Macek számára

A címben szereplő állítás jól hangzik, de csak komoly kompromisszumok árán működik.

Mint azt mindenki tudja, az Apple M1 rendszerchippel szerelt gépek egyik legnagyobb hátránya az inteles Macek hardveréhez képest, hogy mindössze egyetlen külső kijelzőt csatlakoztathatunk hozzájuk, ez a limitáció pedig akkor is fennáll, ha egy olyan adaptert kötünk a gépre, ami egyébként több képkimenettel is rendelkezik.


[+]

Az Anker most bemutatott, 563 jelölésű elosztója a rengeteg egyéb csatlakozó mellett szintén több (egészen pontosan egy-egy 2K-s és 4K-s HDMI, illetve egy 2K-s DisplayPort) kimenetet tudhat magáénak, amelyek egyéb számítógépek esetében természetesen minden további nélkül használhatóak, az M1-es gépek esetében viszont ehhez mindenképp szükségünk lesz a Synaptics által fejlesztett DisplayLink Manager szoftver telepítésére. Utóbbi egyfajta illesztőprogramként működik és lehetővé teszi, hogy egyszerre mind a három kimeneten tudjunk képet kiküldeni. Tekintve, hogy a hub egyetlen USB Type-C csatlakozón keresztül köthető a számítógépre, ezért az elérhető maximum sávszélesség miatt mindenképp el kell viselnünk azt a limitációt, hogy a fő kijelzőnk legfeljebb 4K30p, a két másodlagos megjelenítő pedig maximum 2K60p módban lesz használható.


[+]

Ahogy az a termékoldal szövegéből is kiderül, egy 10-az-1-ben megoldásról beszélünk, a három képkimenet mellett tehát további hét csatlakozót számolhatunk meg az alumíniumból készült ház oldalain, ebbe nem beleértve a mellékelt, 180 wattos külső tápegység bemenetét. USB Type-C-ből összesen kettőnek jutott hely, amelyek közül az egyik, 100 wattig töltésre is használható példány a számítógéppel való összeköttetésre jó, míg a másik, 30 wattos Power Delivery-t biztosító verziónak elsősorban a külső eszközeink töltése, illetve az adatátvitel a legfőbb funkciója.


[+]

A rajta keresztül átvihető tempó legfeljebb 5 Gbps, de ugyanez igaz a másik, már Type-A kialakítású USB 3.1 portra is, ezeken felül kapunk még két, alacsonyabb sebességű (vélhetően USB 2.0 szabványú) csatlakozót is, ami leginkább a perifériák számára került az eszközre. A sor egy-egy GbE és jack csatlakozóval folytatódik, utóbbi mellett pedig zárásként találunk még egy állapotjelző LED-et és egy főkapcsolót is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Anker

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés