Hirdetés

Az AMD válaszolt az Asetek levelére

A tegnapi napon írtunk arról, hogy az Asetek levélben ment neki az AMD-nek és a Gigabyte-nak, és bár ez hivatalosan nem számított nyílt levélnek, tartalma így is napvilágot látott. Az AMD éppen ezért a nyilvánosság előtt válaszolt az Asetek kérésére, amely arra vonatkozott, hogy a vállalat önkéntesen szüntesse be a Radeon R9 Fury X forgalmazását.

Az AMD válaszában leírja, hogy tudomásuk van arról, hogy az Asetek beperelte a Cooler Mastert, ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy a bíróság nem mondta ki, hogy a Radeon R9 Fury X megsértené az Asetek szabadalmait.


[+]

Pusztán jogi oldalról megközelítve a kérdést a Radeon R9 Fury X valóban nem szerepel a bíróság listáján a jogsértő termékek között, és a rajta lévő vízhűtő sem, mivel az egy kereskedelmi forgalomban nem kapható, módosított verzió. Ettől jogi szempontból ez a hűtő még megsértheti az Asetek szabadalmait, de a bíróság ezt nem mondta ki, és végeredményben ez számít az AMD szerint.

Az Asetek számára a választ követően nincs más lehetőség, mint jogi útra terelni az ügyet. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy ezt megteszik-e, hiszen az AMD számukra nem konkurens, hanem egy potenciális ügyfél, de egy ilyen per a két cég kapcsolatát hátrányosan érintheti. Nem beszélve arról, hogy egy jogi procedúra elhúzódhat, és bőven lehetséges, hogy csak akkor lesz majd ítélet, amikor a Radeon R9 Fury X már nem lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés