Hirdetés

Gépi tanuláshoz optimalizál az új AMD Software

A 23.11.1-es, WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomagból a szokásos profilok sem maradtak ki.

Az AMD elérhetővé tette a 23.11.1-es verziószámú AMD Software kiadást, amely a Call of Duty: Modern Warfare 3, a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, a The Invincible és a JX3 Ultimate
című játékokhoz kínál megfelelő profilt. Ezen túlmenően az Alan Wake 2 megkapta a Radeon Boost támogatást, illetve DirectML optimalizálásban részesültek a Stable Diffusion, az Adobe Lightroom, a DaVinci Resolve, valamint az UL Procyon AI munkafolyamatok az RDNA 2 és 3 architektúrát használó Radeonokon.

A hibajavítások tekintetében az új csomag az alábbi felsorolásban taglalt problémákra reagál:

  • A Performance Metrics Overlay mostantól minden játékban kijelzi a képkockaszámlálót
  • A Counter-Stike 2 nem fog többet a vártnál lassabban futni az egyes Radeonokon
  • Megszűnnek a Total War: Pharaoh és az Alan Wake 2 képi hibái
  • Többet nem fordítja szükségtelenül újra a shadereket a meghajtó a Baldur’s Gate 3 (Vulkan), valamint a Forza Motorsport indításakor
  • Sikerült úrrá lenni a Forza Motorsport stabilitási problémáin
  • Ezentúl nem eredményezhet fekete képernyőt vagy 31-es hibakódot az újraindítás az egyes Radeon VGA-kon

Megjegyzendő, hogy az AMD kikapcsolta a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, helyette a AMD Cleanup Utility alkalmazását javasolják.

A 23.11.1-es verziójú drivercsomag a 64 bites Windows 10, valamint 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 5000, 6000, illetve 7000 szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább első generációs RDNA dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, plusz támogatja még az RDNA architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen, meg Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 23.11.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. Az eszközillesztőnek van Polaris és Vega architektúrájú grafikus vezérlőkre szánt verziója is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés