Új funkciók garmadáját hozta az új AMD Software

A 23.9.1-es, WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomag egy hibajavítást is kínál.

Az AMD elérhetővé tette a 23.9.1-es verziószámú AMD Software kiadást, amely rengeteg új funkciót vezet be. Ezek közül az egyik leghasznosabb a Radeon Anti-Lag+ lesz, amely az eredeti Anti-Laghoz hozzáadja a gyártói profilozás lehetőségét, így teljesen az adott játékra lehet szabni a működését. Egyelőre a rendszer működéséhez RDNA 3 architektúrára épülő grafikus vezérlő kell, a szoftverek tekintetében pedig első körben az alábbi 12 darab játék támogatása adott:

  • Apex Legends
  • Borderlands 3
  • Dying Light 2
  • Forspoken
  • Fortnite
  • Ghostwire: Tokyo
  • Overwatch 2
  • Resident Evil 4 Remake
  • Rise of the Tomb Raider
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Star Wars Jedi: Survivor
  • The Last of Us: Part 1


[+]

A Radeon Boost is megújul. Egyrészt az AMD beépítette a Resident Evil 4 Remake és Ghostwire: Tokyo kezelését, másrészt kompatibilissé tették a Radeon Anti-Lag+ funkcióval, így egymás mellett is üzemképes a két technika.

Végül megérkezett a korábban már beharangozott HYPR-RX, amely egybegyúrja a Radeon Super Resolution, a Radeon Boost és a Radeon Anti-Lag(+) eljárásokat. Ezek elméletben most is működhetnének egymás mellett, de a gyakorlatban lehetnek belőle problémák, tehát olyan specifikus paraméterekkel is szembe lehet kerülni, amikor az egyik funkció nem kapcsol be, vagy nem üzemel jól. A cég szerint ugyanakkor a játékosok nem akarnak azzal foglalkozni, hogy ez miért van, nem szeretnék kutatni a hivatalos leírást, hogy milyen funkció melyik paramétere mivel kompatibilis, hanem csak nagyobb képkockasebességet szeretnének kisebb késleltetés mellett, akár úgy is, hogy ezért áldoznak némi képminőséget. A HYPR-RX pont ezt csinálja. Egy nagyon szimpla kis kapcsolóként került a meghajtóba, amit egyszerűen csak aktiválni kell, és rendszer a Radeon Super Resolution, a Radeon Boost, illetve a Radeon Anti-Lag(+) funkciókat magától aktiválja és menedzseli úgy, hogy garantáltan jól fognak működni egymás mellett.

A hibajavítások tekintetében az új csomag megoldja a "Dolby Atmos for home theatre" spatiális hangformátum kiválasztása során előjövő hibaüzenet gondját, amellyel többet nem kell majd szembesülni.

Megjegyzendő, hogy az AMD kikapcsolta a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, helyette a AMD Cleanup Utility alkalmazását javasolják.

A 23.9.1-es verziójú, frissített Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10, valamint 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, 7000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, plusz támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen, meg Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. A frissen megjelent Radeon RX 7700 XT és 7800 XT VGA-khoz is elérhető az eszközillesztő, de egyelőre egy külön csomagolt verzió formájában, amit az alábbi oldalról lehet letölteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés