Hirdetés

Négy AMD Ryzen Threadripper CPU jöhet idén nyáron

Két 12 és két 16 maggal rendelkező processzor van terítéken.

A Ryzen Threadripper érkezése már nem titok, hiszen az AMD a Financial Analyst Day-en és a Computexen is bemutatta az érkező platformot. Az egyetlen igazi kérdés, hogy milyen modellek érkeznek és mennyiért.

Konkrét válasz sajnos egyikre sincs, de a gyártóktól származó információk alapján a nyáron négy darab Ryzen Threadripper modell jöhet, amelyek közül kettő 12, míg a másik kettő 16 maggal fog rendelkezni. Ez elégnek tűnik az 500 dollár feletti árszintre, hiszen ott nem szükséges elárasztani a piacot mindenfelé eltérő verziójú processzorral. Várhatóan a két-két darab 12 és 16 maggal rendelkező modellek között is a fogyasztás lesz a különbség, így a felhasználó a magszámra vonatkozó döntés után választhat teljesítménycentrikus és energiahatékony verziót.

A Ryzen Threadripper esetében ezúttal az OEM-ek élveznek elsőbbséget. Számukra már elérhető a termék, és ebben a hónapban elkezdhetik forgalmazni azokat a konfigurációkat, amelyek az új szörnyetegekre építenek. Ilyen lesz például az Alienware Area-51-es konfigurációjának erősebbik, Threadripper Edition verziója. A dobozos verziók majd a nyár második felében futnak be, természetesen a hozzájuk szükséges alaplapokkal párhuzamosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés