Hirdetés

Budapesten volt az AMD RX Vega bemutató első állomása

Az Akvárium klubban jártunk a gyártó rendezvényén, ahol első ízben lehetett az inkognitóban lévő Vegát kipróbálni.

Az AMD szervezésében készülődő AMD RX Vega eseményről nemrég adtunk hírt, és a tegnapi napon, azaz 18-án az Akvárium klubban tartott rendezvényen természetesen mi is ott voltunk. A szerkesztőségben titkon arra számítottunk, hogy lesznek előadások és láthatjuk a beharangozott RX Vega kártyákat, illetve bizakodásra adott okot a Facebook-esemény leírásának részlete is ("Férőhelyeink limitáltak - egyszerre 200 fő tud bent tartózkodni az esemény területén - természetesen a regisztráltak sorra kerülhetnek helycserés rendszerben!") mégis sejtettük legbelül, hogy ezekre most nem kerítenek sort.

Várakozók a Kis Hall bejárata előtt
Várakozók a Kis Hall bejárata előtt [+]

A helyszínre érkezéskor, a karszalag átvételét követően már az előtérbe belépve szembesülhettünk az érdeklődők, nyerni vágyók népes táborával, a rendezvény ideje alatt ugyanis "apróbb" nyereményekkel emelték a hangulatot, több darab Asus Strix RX 570 4 GB, egy PowerColor RX 570 Red Devil és egy MSI RX 570 Gaming X 4G videokártya talált gazdára, illetve összesen öt darab AMD Ryzen 5 1600 processzort is kisorsoltak a szervezők. A főnyeremény egy RX Vega kártya volt, amelyért úgy lehetett nevezni, ha az Instagram-on "hashtag"-elte a jelentkező az eseményt.

A fogyatkozó nyeremények
A fogyatkozó nyeremények [+]

A KisHALL-ba eleinte nyolc fő léphetett be a középen kialakított folyosóra, bal oldalt pedig az ASUS standját alakították ki, ahol egy Asus ROG Strix GL702C, Ryzen alaplapok, egy ROG XG Station volt megtekinthető.

Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei Az Asus stand termékei
Az Asus stand termékei [+]

A fő műsorszám középen zajlott, ahol az AMD promóciós videók mellett a játékra vállalkozók párban próbálhatták ki öt-öt percig a Battlefield 1-et két egymásra kísértetiesen hasonlító gépen, majd a játékélményről kellett nyilatkozniuk, hogy melyik tűnt jobbnak és miért.


(forrás: Ahol a lényegi események zajlottak) [+]

Nehezítésként, hogy ne lehessen könnyen kitalálni melyik konfigurációban van a konkurencia videokártyája, kitakarták a monitorok típusjelzéseit is, így nem lehetett tudni, hogy melyik képes FreeSyncre és melyik G-Sync-re.

Letakarták a szervezők a monitorok alját Letakarták a szervezők a monitorok alját
Letakarták a szervezők a monitorok alját [+]

A konfigurációkról a szervezőktől a következőt lehetett megtudni: a videokártyák kivételével mindkét gépben teljesen ugyanolyan hardverelemek dolgoztak, melyek közül kiemelték az AMD Ryzen 7 1800X processzort és a 16 GB DDR4 RAM-ot, melynek frekvenciáját nem tudták megmondani. A konfigurációkat Corsair Carbide Air 240 házakba építették be, ezekből vörösen világított a Wraith gyári hűtés.

Corsair Carbide Air 240 házak valamelyikében a Vega Corsair Carbide Air 240 házak valamelyikében a Vega
Corsair Carbide Air 240 házak valamelyikében a Vega [+]

Miután a játékosok teljesítették a rendelkezésre álló öt-öt percüket, átvehették az ajándék Vega pólót is.

Az ajándék Radeon RX Vega logós ajándékpólók
Az ajándék Radeon RX Vega logós ajándékpólók [+]

Több próbagép pörgősebbé tette volna a játékosok cserélődését a KisHALL-ban, és az sem lett volna hátrány, ha az előtérben várakozók élőképen követhették volna a benti eseményeket, illetve ki lehetett volna használni az "előszoba" monitorozottságát a promóciós videókon és az állóképeken túl tájékoztatási célokra is .

A többre hívatott "képkeret"
A többre hívatott "képkeret" [+]

Összességében viszont jó volt a hangulat, de sajnálatunkra az AMD RX Vega kártyákat testi valójukban nem láthattuk, és konkrétumokat sem tudhattunk meg róluk – legalább az Asus stand korrekt felhozatallal bírt. Reméljük, hogy a gyártók a jövőben még sok hasonló rendezvény esetében választanak budapesti helyszínt, hiszen az érdeklődést jól mutatta a feliratkozók és ténylegesen részt vevők száma egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés