Hirdetés

Végre elérhető az AMD Radeon Pro Duo

Az AMD az előző hónap közepén jelentette be a kifejezetten a virtuális valósághoz fejlesztett Radeon Pro Duo nevű VGA-t, amelyről az alábbi hírben mindent leírtunk, köszönhetően annak, hogy lényegében az összes technikai adatot elárulta a gyártó.

Egy dolog azonban máig, azaz a megjelenésig titok volt, és ennek hiányában nem lehetett megérteni a kártya 1500 dolláros árát, hiszen kevesebbért lehet vásárolni két AMD Radeon R9 Fury X-et, ami lényegében ugyanezt a teljesítményszintet kínálja, igaz az több helyet foglal. Az AMD azonban a Radeon Pro Duo nevű VGA-t egy más termékkategóriába sorolja, aminek hála kétféle meghajtót választhatnak hozzá a vásárlók. Egyrészt ott lesz a hivatalos Radeon Software, amely elsődlegesen a játékosoknak szól, illetve a kártyához telepíthető még a hivatalos FirePro eszközillesztő is, amely különböző hitelesítéseket tartalmaz a célpiac által igényelt professzionális alkalmazásokhoz (Autodesk, Maya és Blackmagic Davinci Resolve), illetve optimalizálásokat kínál a FireRender technológiához.


[+]

A fentiek miatt a világ leggyorsabb grafikus kártyájának számító AMD Radeon Pro Duo egyszerre lehet normál és professzionális VGA, így lényegében csak a vásárlón múlik, hogy milyen besorolású meghajtón keresztül használja. Nyilván ezt elsődlegesen az egyéni igények fogják eldönteni.

A hivatalos célpiacnak a virtuális valóságra tervezett csúcskategóriás PC-k számítanak, mivel ezen a területen Radeon Pro Duo nyújtja a legjobb élményt, továbbá a professzionális terméktámogatás mellett egy olyan területet is megcéloz az AMD, amely még csak most kezd kiépülni. Itt nevezetesen a virtuális valósághoz tervezett videojáték-motorokról van szó. Ezek az idei évben olyan tervezőmodulokat kapnak, amelyek lehetővé teszik a pályadizájnok virtuális valóságban való megépítését. Ez egyrészt megkönnyíti a fejlesztéseket, másrészt sajnos rendkívül teljesítményigényes, és az a VGA, ami például a virtuális valóság használatához elég, a virtuális valóság tervezéséhez már egyáltalán nem az. Ezen a területen még a Radeon Pro Duo ereje sem számít kiemelkedőnek, de így is messze többet kínál, mint a második leggyorsabb megoldás, ergo muszáj ezt választani.

Ilyen formában az 1500 dolláros ár már teljesen megalapozott, hiszen más Radeon VGA mellett a hivatalos FirePro eszközillesztő nem használható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés