Hirdetés

AMD Radeon E6460 a beágyazott rendszerekbe

Az AMD májusban frissítette a beágyazott rendszerekbe szánt grafikus megoldásait egy új csúcsmodellel, mely a Radeon E6760 névre hallgat. Ez azonban nem olcsó termék, így a belépőszinten is újít a vállalat, ami nem csoda, mivel az elődnek számító ATI Radeon E2400 már több generációval korábban jelent meg, így megérett a cserére.

Az AMD Radeon E6460 névre keresztelt termék a Caicos kódnevű GPU-ra épül, és megtalálható benne a legújabb UVD 3.0-s motor, valamint támogatja a DirectX 11-es, az OpenGL 4.2-es, az OpenCL 1.1-es és az OpenGL ES 2.0-s API-kat. A termék az AMD beágyazott rendszerekbe szánt megoldásaihoz hasonlóan BGA tokozást használ, mely 33 x 33 mm-es kiterjedésű, és a grafikus processzor mellett erre kerülnek a memóriachipek is. Ez a kaszinók és játéktermek gépeiben használatos termékeknél lehetővé teszi, hogy a megjelenítést végző egység ne külön modul formájában, hanem közvetlenül az alaplapra integrálva kapjon helyet, ezáltal a platform mérete csökkenthető.

A Radeon E6460 esetében a grafikus processzor 40 nm-es gyártástechnológiával készül, és 600 MHz-en dolgozik, belsejében pedig 160 shader processzor található. A GPU PCI Express 2.1 interfész segítségével kommunikál, amely x1, x2, x4, x8 vagy x16 csatornával köthető be. Az 512 MB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória 64 bites buszt használ, amely effektív 3,2 GHz-es órajelen ketyeg. A beépített PowerPlay energiamenedzsmenttel a Radeon E6460 képes a terheléstől függően szabályozni az órajeleit, a fogyasztása pedig 20 watt fölé csak extrém terhelés mellett mehet.

A termék támogatja az Eyefinity és a HD3D technológiát. Előbbivel egyszerre négy kijelzőt lehet meghajtani, míg az utóbbi a sztereó 3D-s megjelenítésért felel. A vállalat a mintákat már szállítja partnereknek, így a tényleges termékek hamarosan megérkeznek. Az AMD a Microsoft Windows 7, Vista és XP, valamint a 32 bites Linux operációs rendszerekhez készíti el a Radeon E6460-hez szükséges drivereket, és öt éven keresztül nyújtanak igényre szabott terméktámogatást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés