Hirdetés

AMD platformot tett a Shuttle a legújabb mini-PC-jébe

A kisméretű számítógépekkel foglalkozó Shuttle újabb mini-PC-vel állt elő, amely az AMD platformjára épül. Az SA76G2 belsejében egy egyedi kialakítású, RS760 és SB710 chipsettel szerelt alaplapot találni, amely az AMD Socket AM2 és AM2+ tokozású modelljei mellett, az AM3-as processzorokat is kezeli 105 wattos maximum TDP értékig. A központi egységek hűtéséről a Shuttle saját fejlesztésű rendszere, az I.C.E. gondoskodik, amely hővezető csövekkel és egy szabályozható 92 mm-es ventilátorral operál. Memóriamodulokat két foglalatba lehet illeszteni, a mennyiségük legfeljebb 8 GB lehet.

Shuttle SA76G2
Shuttle SA76G2 [+]

A megjelenítést az északi hídba integrált RV610-es grafikus processzor végzi, amihez egy D-Sub és egy DVI csatlakozó tartozik. Komolyabb teljesítményre vágyók használhatják a tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalatot egy különálló grafikus kártya beépítésére, emellett egy hagyományos PCI foglalatot is kialakítottak. Az 5.1 csatornás hangzásért egy Realtek ALC 662 chip felel, amelynek analóg kivezetései mellett alaplapi tüskék formájában SPDIF kimenete is van. A meghajtók számára három SATA-300 és egy PATA port használható.


[+]

A fekete színű, 300 x 200 x 185 mm-es és 3,3 kg tömegű Shuttle SA76G2 tápellátását egy 250 wattos, aktív PFC-vel szerelt tápegység végzi. Előlapján a mikrofonbemenet és audiokimenet mellett, két USB 2.0 port, bekapcsoló és reset gomb, valamint visszajelző LED-ek kaptak helyet. A hátlapon további négy USB 2.0, egy Gigabit Ethernet, egy PS/2 port és az integrált grafikus processzor kimenetei találhatók, de ide kerülnek az opcionális SPDIF, a vezeték nélküli hálózatokhoz használható Wi-Fi modul vagy a párhuzamos port csatlakozói is. Az SA76G2 minigép már elérhető, nettó végfelhasználói árát 191 euróban szabta meg a Shuttle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés