Hirdetés

Feltűnt a mobil Ryzen 3 az OEM-eknél

A termékmintában nincs SMT, a Vega IGP multiprocesszoraiból sem sok dolgozhat, de a négy processzormag azért aktív.

Az AMD október végén mutatta be a mobil Raven Ridge SoC APU-t, ezen belül is két konkrét modellt Ryzen 7 2700U és Ryzen 5 2500U néven. Az világos, hogy nem ez lesz a teljes mobil termékflotta, ugyanis korábban már felmerültek pletykák a Ryzen 3-as variánsról, ami végre feltűnt az OEM-eknél is.

A mobil Ryzen 3 ugyanúgy a Raven Ridge SoC APU-t használja, és a jelenleg információk szerint a benne található összes, azaz négy processzormag aktív. Ebből a szempontból a legfőbb különbség a nagyobb modellekhez képest az SMT hiánya, vagyis a Ryzen 3 magonként egy szálat futtat, míg a Ryzen 5 és 7 kettőt. Az IGP tekintetében is erősebb limitációkra kell számítani, ugyanis egy Radeon Vega 3-as verzió dolgozik a lapkában, vagyis csupán három multiprocesszor dolgozik, ami 192 darab shader feldolgozót jelent. Valószínű persze, hogy később lesznek köztes konfigurációk, elvégre ilyen formában a Ryzen 3 és a Ryzen 5 IGP-je között elég nagy különbség lenne. Persze azt sem kizárt, hogy a mérnöki mintában valamiért több feldolgozó van letiltva.

A Raven Ridge lapkára épülő termékskála bővítése a következő év elején történik meg, így ekkor derül ki, hogy hány új modell érkezik, és persze az órajelek tekintetében sem lesz majd több titok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés