Hirdetés

Az AMD francia oldala csepegtette el az új csúcs-Ryzen teljesítményét

A véletlen malőrt a cég gyorsan korrigálta, de az internet – szokás szerint – nem felejt.

Kissé amatőr hibát vétett az AMD francia különítménye, ugyanis a vállalat éppen a második generációs Ryzen Threadripper startját készíti elő, amihez ugye hamarabb létrehozzák a hivatalos weboldalakat. Ezeket viszont csak a megadott időpontban szokás élesíteni, de a megfeszített munka mellett homokszem kerülhet a gépezetbe, és előfordulhat, hogy véletlenül hamarabb elérhetővé válik az adott weboldal.

Ez történt az új csúcsprocesszor francia információs oldalával is, amely egy rövid ideig elérhető volt a világ számára. A cég persze gyorsan korrigálta a hibát, de a Google gyorsítótárában még fellelhető a weblap, bár valószínűleg innen is kérni fogják majd a törlést.


[+]

A lényeg persze a lábjegyzet, amely alapján kiderült, hogy az új csúcsmodellnek számító Ryzen Threadripper 2990WX a Cinebench R15 alkalmazás, többszálú munkavégzésére kihegyezett tesztjében 5099,3 pontot zsebel be, szemben az Intel aktuális csúcsmodelljének számító Core i9-7980XE 3335,2 pontjával. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a Ryzen Threadripper 2990WX 32, míg a Core i9-7980XE 18 maggal rendelkezik, vagyis az eredmény már csak emiatt is borítékolható volt, viszont az a hír járja, hogy az AMD árban alálőne az Intel, aktuálisan leggyorsabb asztali processzorának. A nagy kérdés, hogy erre a Santa Clara-i óriáscég reagál-e majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés