Hirdetés

A következő generáció is előkerült az EPYC évfordulós prezentációján

Az AMD szerint tartani tudják a tervet, idén elkezdik szállítani a mintákat, jövő év elején pedig a végterméket.

Az AMD nagyjából egy éve mutatta be az EPYC processzorgenerációt, amelynek az évfordulójára rendeztek egy külön előadást, így összegezték, hogy mit is értek el ez idő alatt. Az aktuális kínálattal persze mindenki tisztában van, de azért a vállalat kiemelte a fontos részleteket, kiemelve azt, hogy mekkora költségelőnyt jelentett számukra az Infinity Fabric, amiről korábban már bővebben is beszéltek.

A vállalat a visszatekintőben ecsetelte, hogy már 50-nél is több szerverplatformhoz érhető el az EPYC, és az érdeklődők száma folyamatosan növekszik. Ami viszont az AMD stratégiájának a része, hogy az aktuális, Naples kódnevű rendszerrel elsődlegesen vissza akartak kerülni a szervergyártók térképére, ami lényegében sikerült is, az igazán nagy támadás viszont Rome kódnevű platformmal veszi kezdetét, ami egy tokozáson belül akár – a híresztelések szerint – 64 magot és 256 MB-os L3 gyorsítótárat is kínálhat.


[+]

Forrest Norrod, az AMD alelnöke, valamint az adatközpontokért és beágyazott rendszerekért felelős szakembere szerint, az új, 7 nm-es node-on készülő, Zen 2 magokat használó lapka fejlesztése jó ütemben halad, így az idén megkezdődhet a termékminták szállítása az érdeklődők felé, a tervek szerint pedig a következő év elején ki is adhatják a fejlesztést. Ez első körben valószínűleg kisebb mennyiségű elérhetőséget jelent majd. A gyártást viszont gyorsan fel szeretnék futtatni, illetve nemrég kiderült az is, hogy a GlobalFoundries módosított is a saját 7 nm-es node-ján, hogy az AMD könnyebben tudja az itt készült lapkákat portolni a TSMC 7 nm-es gyártástechnológiájához, amennyiben az elsődleges bérgyártónak már nem lenne elég gyártókapacitása kiszolgálni az igényeket.

A Rome platformot a továbbfejlesztett 7 nm-es node-okon váltja majd a Milan, ami már Zen 3 magokat fog használni, és az elérhetőség valamikor 2020 környékén valószínű. A következő évtized szempontjából még ködös az útiterv, lényegében csak annyi derült ki, hogy érkeznek további Zen dizájnok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés