Hirdetés

A Raven Ridge támogatását hozza az új AMD AGESA kód

Az 1.0.0.7-es verzió átalakítja a BIOS alapstruktúráját, hogy könnyebb legyen beépíteni a Pinnacle Ridge támogatását is.

Az AMD hamarosan elkészült az AGESA (AMD Generic Encapsulated Software Architecture) kód legújabb verziójával, amely az 1.0.0.7-es verziószámot viseli. Ez látszatra kevés újítást fog hozni, persze csak akkor, ha nem számítjuk a Raven Ridge SoC APU támogatását, ugyanakkor a háttérben komoly munka zajlott, mivel átalakításra került a BIOS alapstruktúrája. Erre azért volt szükség, hogy később könnyebb legyen beépíteni a Pinnacle Ridge támogatását, illetve azokét a távolabbi jövőben érkező fejlesztéseket, amelyek még kompatibilisek lesznek az aktuális platformmal.

A strukturális átalakítás komoly terhet ró az alaplapgyártókra is, hiszen az eddigi BIOS-t jelentősen át kell alakítani, ugyanakkor mindenképpen előnyös ezt meglépni, mivel a későbbiekben pont levesz némi terhet a partnerek válláról, vagyis hosszabb távon már a kezdeti potenciális nehézségek ellenére is megéri az átállás. A felhasználó ebből amúgy nem sokat fog érezni, ugyanúgy jönnek majd az új, immáron AGESA 1.0.0.7-tel rendelkező BIOS-ok, és persze ezek "befrissítének" módja sem változik. Eleinte azonban elképzelhető, hogy az első, AGESA 1.0.0.7-es BIOS verziók tartalmazni fognak kisebb hibákat, amelyekre gyorsan érkezhetnek javítások a gyártópartnerek által.

A Raven Ridge SoC APU egyébként mobilon idén, míg asztali szinten a következő év legelején érkezik. Ez azt jelenti, hogy az AGESA 1.0.0.7-es kódot az AMD már szállítja, és elsőként a mobil eszközök gyártói fogják alkalmazni. Az asztali piacon érdekelt alaplapgyártóknak némileg több idejük van, így valószínűleg egy decemberi frissítés formájában történik meg a váltás. Ez tulajdonképpen kellő időt ad a partnereknek a felkészülésre, és a tesztelés közben felfedezett hibák javítására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés