Hirdetés

AMD: a Phenom II ára is csökken

Az Intel Core 2 Quad processzorokat érintő listaárcsökkentése után az AMD-nek is lépnie kellett. Ennek eredményeképpen a Phenom II ára is mérséklődik a közeljövőben. A Socket AM2+ tokozással rendelkező, Deneb magos processzorok jelenleg Phenom II X4 920 és 940 BE jelöléssel érhetőek el, 203 és 245 eurós fogyasztói áron. A kiszivárgott információk szerint a gyengébbik modell ára 183, míg az erősebb verzió díjszabása 212 euróra módosul.

A Socket AM3 tokozású processzorok esetében is történt némi változás. Persze nem kell megijedni, a legtöbb új termék még a tavasz beköszönte előtt megérkezik, csupán arról van szó, hogy az AMD egy új csúcsmodellt is bejelent az év második negyedévében. Az új Phenom II X4 950 nevű, Deneb magos termék továbbra is négy darab 512 KB-os L2 gyorsítótárat és egy 6 MB-os L3 gyorsítótárat tudhat magáénak, a magok órajele azonban 3,1 GHz lesz a szokásos 125 wattos TDP fogyasztás mellett.


Deneb

A Socket AM3 foglalatba érkező processzorok áráról nincs információ, de az előzetes jelentések szerint kedvező ár/érték arányuk lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés