Hirdetés

AMD-re is gondolt az EK

A gyártó az 5700-as széria referenciakártyáira is elkészítette címezhető RGB LED-ekkel felkészített blokkjait.

Alig pár napja jöttek ki az EK referencia RTX 2080/2080Ti kártyákhoz fejlesztett, a hűtés mellett a világításra is komoly hangsúlyt fektető blokkjai. Aki Radeon RX 5700 vagy 5700XT használójaként akkor úgy érezte, hogy rá senki sem gondol, most örülhet, ugyanis a szlovének ezekre a referenciakártyákra is elkészítették EK-Quantum Vector blokkjaikat.


[+]

A cég persze már eddig is rendelkezett hasonló termékkel, így igazából most csak minimális változtatás történt, az EK-Vector szériába épített „sima” RGB LED-eket cserélték le a Quantum név kedvéért címezhető D-RGB elemekre. A blokkok a GPU mellett a memóriamodulokat és a VRM egységeit is hűtik, és többféle „színben” is elérhetők, attól függően, hogy a rézből készült alap maradt-e bevonat nélkül, vagy esetleg nikkellel borították, a felső rész pedig átlátszó vagy fekete műanyagból készült-e. Az előbbi esetben a LED-ek fénye az egész burkolatot átitatja, míg az utóbbinál egy fehér elem teszi azt láthatóvá. Külön figyelmet kapott a csőcsatlakozókat tartalmazó rész, amely dedikált LED-del rendelkezik.

A 130 eurós összeg körül mozgó csomagban a blokkon és rögzítőelemeken kívül két G1/4”-es csőcsatlakozó, hővezető lapkák és paszta, 6 mm-es imbuszkulcs, illetve az eredetileg két foglalatos rögzítőlemezt felváltó, egy foglalatnyi helyet igénylő lemez található. Extraként megvásárolható hozzájuk a referenciakártyákkal kompatibilis hátlap, körülbelül 30 eurórért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés